Connect with us

AVSTRIJA

Dunaj (Wiener Stadthalle):

Avstrijci bodo turnir stare celine gostili znova po letu 2010. Eden izmed dveh prizorišč pri naših severnih sosedih bo tudi Dunaj. Tam bomo spremljali tekme skupine B in drugega dela skupine I.

Foto: EHF EURO 2020

Mestna dvorana na Dunaju je največji objekt svojega razreda v Avstriji. Pravzaprav gre za kompleks številnih dvoran, ki je bil zgrajen leta 1957, v tem času pa je preživel številne renovacije. Kompleks obsega skupaj pet dvoran, največja pa je dvorana D, ki bo tudi prizorišče evropskega rokometnega prvenstva. Slednja sprejme maksimalno 17.000 gledalcev, v času rokometnega prvenstva pa bo kapaciteta znašala 11.000.

Dvorana je gostila številne koncerte, kot tudi druge prireditve, od otvoritve naprej pa se je v kompleksu znašlo več kot 55 milijonov obiskovalcev, na leto pa naj bi ga obiskalo nekaj več kot milijon.

Rokometaši bodo že v prvem delu tekmovanja videli Dunaj, in sicer reprezentance v skupini B (Avstrija, Severna Makedonija, Češka in Ukrajina) ter ekipe, katere čaka boj za nadaljevanje prvenstva v drugem delu (skupina I).

DUNAJ:
Dvorana:
Wiener Stadthalle
Kapaciteta: 11.000 gledalcev
Leto gradnje: 1957
Tekme na EP: glavni del (skupina B), drugi del (skupina I)

Graz (Stadthalle Graz):

Mestna dvorana v Grazu je namenjena predvsem za številne zabavne dogodke, koncerte, kongrese in nenazadnje tudi rokometne spektakle. Tukaj domujejo rokometaši avstrijskega prvoligaša HSG Graza, za katerega igrata tudi slovenska legionarja Rok Skol in Matjaž Borovnik.

Foto: EHF EURO 2020

Dvorana sprejme 6 tisoč gledalcev, obenem pa gre za izjemno ustvarjalnost arhitekta Klausa Kada, ki je v en objekt združil tako nakupovalno središče kot športno dvorano. Širšo javnost navdušuje predvsem izjemna streha, ki je povsem naravno enotna.

Tukaj bomo spremljali dvoboje skupine A, kjer bodo igrale kar tri reprezentance s področja nekdanje skupne države Jugoslavije (Črna Gora, Hrvaška, Srbija).

Dvorana: Stadthalle Graz
Kapaciteta:
5.000
Leto gradnje:
2002
Tekme na EP:
glavni del

http://bit.ly/SD-sport-vranjes

Naroči se na E-NOVICE

* indicates required
Advertisement