Connect with us

IZLOČILNI BOJI

Gremo po tretjo kolajno v zgodovini slovenskega rokometa!

Foto: FB RZS

Danes slovensko izbrano vrsto čaka ena izmed najpomembnejših tekem v zgodovini slovenskega rokometa. Na sporedu je namreč polfinale evropskega prvenstva, naši fantje pa se bodo v švedskem Stockholmu pred kar 21 tisoč glava množica udarili s Španijo.

Izbranci švedskega strokovnjaka na slovenski klopi Ljubomirja Vranješa so z odliko opravili z obema uvodnima deloma letošnjega zaključnega turnirja v Avstriji ter na Švedskem in Norveškem. V skupinskem delu v Göteborgu so premagali Poljake, Švede in Švicarje, v drugem delu v Malmöju pa Islandce in Portugalce.

V obračunu proti Madžarom tesno izgubili, v revialni tekmi in z rezervno postavo – po zaslugi Portugalcev, ki so jim po zmagi nad Madžari odprli pot v polfinale – pa tudi z Norvežani.

Prav tako si je četa Ljubomirja Vranješa zagotovila že nastop na enem izmed treh olimpijskih kvalifikacijskih turnirjev ter ob morebitni medalji tudi vozovnico za prihajajoče svetovno prvenstvo prihodnje leto v Egiptu. A ekipa se ne predaja. Še naprej je lačna velikih uspehov, zato bo proti Špancem lovila novo kolajno.

Polfinale ne zadovoljuje, gremo po finale!

Finalni del letošnjega evropskega prvenstva bo gostila Tele2 Arena. Nogometni stadion s premično streho bo za rokometne potrebe lahko sprejel kar 22.000 gledalcev.

V slovenskem taboru veliko pričakujejo od ene najbolj pomembnih in prestižnih tekem v zgodovini slovenskega rokometa, a najbolj pomembno je, da pred njo ni opaziti nobene evforije in zadovoljstva z doslej opravljenim delom.

Dean Bombač je na tem prvenstvu eden izmed glavnih nosilcev, tako bo tudi nocoj. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

»Uvrstitev v polfinale me ni zadovoljila in v Stockholm ne odhajam, da v soboto igram tekmo za tretje mesto. Moj cilj je nedeljska tekma, tedaj želim vse naše podpornike in tukaj prisotne videti v dvorani. Gremo v finale, ni druge. Španci so za mnoge favoriti, a menim, da so možnosti za zmago 50:50. Pred nami je zanimiva tekma, mislim, da bo na koncu vse v naših rokah. Upam le, da ne bomo premagali sami sebe,« je motiviran organizator igre Dean Bombač.

Popravnih izpitov ni na voljo

Ljubomir Vranješ lovi izjemen uspeh na EP v rokometu. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Slovenski in španski rokometaši so zadnjo tekmo na velikem tekmovanju odigrali pred dvema letoma na evropskem prvenstvu na Hrvaškem. V drugem delu tekmovanja v Varaždinu je Slovenija zanesljivo zmagala z 31:26, Španija pa je nekaj dni kasneje osvojila zlato kolajno.

A Vranješevi varovanci ne razmišljajo “tako daleč”, njihova prioriteta so v tem trenutku zadnji evropski prvaki Španci in petkov medsebojni obračun, ki se bo v Tele2 Areni v Stockholmu pričel ob 20.30.

»Skupaj smo šele slab mesec. V tem zelo kratkem obdobju smo veliko postorili, neprestano se učimo drug od drugega ter imamo zelo odprt medsebojni odnos. V polfinalu je vse odprto, o finalistu odloča le ena tekma, popravnih izpitov pa nimaš na voljo. Obeta se zanimiva tekma, Španija je favorit, a tudi mi imamo kakovostno ekipo, kar neprestano dokazuje na tem turnirju,« dodaj Ljubomir Vranješ.

Srečanje med slovensko in špansko reprezentanco se drevi v Stockholmu začne ob 20.30, s prenosom na TV Slovenija 2.

POLFINALE EP 2020 (Stockholm, Švedska):
Petek, 24. januarja, ob 18.00:
Norveška – Hrvaška

Ob 20.30:
Španija – Slovenija

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

http://bit.ly/SD-sport-vranjes

Naroči se na E-NOVICE

* indicates required
Advertisement

More in IZLOČILNI BOJI