Connect with us

IZLOČILNI BOJI

Hrvaška po dveh podaljških v finalu evropskega prvenstva

Foto: FB Hrvatski rukometni savez

Na evropskem prvenstvu ki v zaključni fazi poteka v Stockholmu je zaključen prvi polfinale, kjer ste se pomerila Hrvaška in Norveška.

This image has an empty alt attribute; its file name is indap-skm-oglas-kolar.jpg

Z zmago je prvi nedeljski finalist postala Hrvaška. Gledalci v izjemni TELE2 Areni v Stockholmu so lahko videli izjemno borbo dveh ekip, ki sta do tega srečanja bili brez poraza. Norvežani so na začetku še vodili z 4:3, nato pa so prednost prevzeli naši južni sosedje, ki so vodili skozi celotni prvi polčas in na odmor odšli z rezultatom 10:12. Norvežane so tokrat onemogočili z obrambo postavitvijo 5:1 in z odličnim Marinom Šegom na golu.

Tudi prve minute drugega dela so narekovali varovanci trenerja Lina Červarja, Norvežani pa so precej moči porabili za lovljenje. V 43. minuti jim je šele drugič na tekmi uspelo povesti. Sledila je še bolj napeta končnica, kjer so Norvežani zapravili kar dve sedemmetrovki. Kljub zaostanku so 21 sekund pred koncem izenačili na 23:23, Hrvaška pa ni uspela izkoristiti priložnosti za zadetek ter zmago in sledil je podaljšek.

Ekipi sta še naprej držali napeto in izenačeno igro in tako sta se po polovici podaljška razšli z rezultatom 24:24. V drugem delu so rahlo prednost prevzeli Norvežani, ki so minuto pred koncem imeli napad in priložnost za vodstvo plus 2 ter s tem zmago. A so ga zapravili in Hrvaška je, z izvedeno sedemmetrovko Duvnjaka, izenačila (26:26) in sledilo je novih deset minut podaljška.

V drugem podaljšku pa smo videli izjemno malo število zadetkov (zgolj pet), utrujenost je bila na obeh straneh izjemna, a so bili hrvaški rokometaši vendarle malce bolj zbrani ter z zadetkom 5 sekund pred koncem po osemdesetih minutah borbe zmagali z rezultatom 29:28.

EP 2020, Polfinale
Hrvaška : Norveška 29:28* 26:26 // 23:23 (12:10)
Marič 6; Sagosen 10

Španija : Slovenija 34: 32 (20:15)
Dujshebaev in Entrerrios po 6; Dolenec 7

*Po dveh podaljških

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

http://bit.ly/SD-sport-vranjes

Naroči se na E-NOVICE

* indicates required
Advertisement

More in IZLOČILNI BOJI