Connect with us

SKUPINSKI DEL

Kako resna je poškodba Darka Cingesarja?

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Najlepša poteza včerajšnje uvodne tekme slovenske moške reprezentance na EP v rokometu proti Poljakom je bil nedvomno cepelin v akciji Dolenec-Janc-Cingesar v uvodnih minutah. A poteza je prinesla grenak končni razplet, saj je Darko Cingesar tik po doseženem zadetku in pristanku na tla, prejel udarec v komolec in predčasno končal srečanje.

http://bit.ly/SD-sport-vranjes

Prvi dve točki oziroma prva zmaga na prvenstvu je spravljena pod streho. Fantje sicer niso povsem navdušili nad igro, a so z odlično igro v obrambi osvojili dve točki (več o tekmi TUKAJ).

Grenak priokus je imel cepelin Dolenca, Janca ter Cingesarja. Slednji je zadel za 7:4, a ob pristanku na tla udaril s komolcem ob parket in predčasno zaključil obračun. Cingesar je tik za tem odšel na magnetno resonanco, kjer so izvidi pokazali, da gre za močnejši nateg nadlahtnice. Smo pa iz naših virov uspeli izvedeti, da ne gre za pretirano hudo poškodbo, zato bo Cingesar verjetno lahko nadaljeval prvenstvo.

“Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da bo Darko lahko zaigral jutri proti Švedom,” je za ŠD Šport dejal manualni terapevt reprezentance Žan Rant Roos.

V nedeljo sledi nova, a hkrati najpomembnejša tekma v skupinskem delu. Ob 18.15 bo tekmec gostiteljica prvenstva Švedska.

EP V ROKOMETU 2020, 1. krog (SKUPINA F):
Petek, 10. januarja, ob 18.15:
Slovenija
 – Poljska 26:23 (13:11) – več o tekmi TUKAJ

Slovenija: Ferlin 12 obramb, Kastelic; Blagotinšek 5, Henigman, Marguč, Janc 4, Dolenec 3 (1), Cingesar 2, Cehte, Kodrin 2, Zarabec 2 (1), Horžen, Žabić, Ovniček, Bombač 1, Mačkovšek 5; Selektor: Ljubomir Vranješ.

Poljska: Kornecki 9 obramb, Morawski; Krajewski 4, Sicko 2, Majdzinski 1, Lungowski, Pilitowski 3, Syprzak, Moryto 8 (3), Jarosiewicz 1, Kondratiuk 1, Gebala, Przybylski 1, Bondzior, Dawydzik 2, Chrapkowski.

Ob 20.30:
Švedska – Švica

LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

http://bit.ly/SD-sport-vranjes

Naroči se na E-NOVICE

* indicates required
Advertisement

More in SKUPINSKI DEL