Connect with us

SKUPINSKI DEL

Kdo so slovenski “osmoljenci” letošnjega evropskega prvenstva?

Sebastjana Skubeta ne bomo videli na EP 2020. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Selektor Ljubomir Vranješ je pretekli vikend izbral osemnajsterico rokometašev, ki se bodo borili za slovenske barve na prihajajočem evropskem prvenstvu, ki bo potekalo v treh državah (Švedska, Norveška in Avstrija). O izbrancih smo torej že pisali (več TUKAJ), tokrat pa se bomo osredotočili na “osmoljence” oziroma tiste, ki tokrat ne bodo nastopili na prvenstvu.

Sebastjan Skube

Med največje »osmoljence« lahko štejemo Sebastjana Skubeta, ki se je oktobra po nekajletni odsotnosti vrnil v reprezentanco, a bil že na drugi tekmi proti Srbiji zaradi zloma nosu prisiljen zapustiti soigralce. V tej akciji pa ga zaradi dodatnih težav z bobničem ni med osemnajsterico igralcev, ki bodo nosili dres Slovenije na prvenstvu.

Urban Lesjak

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Med tistimi, ki so ga nekateri »po tihem« pričakovali na seznamu je celjski vratar Urban Lesjak. »Lesi« je v zadnjem času v dresu nemškega Hannovra v odlični formi, med drugim je konec decembra na tekmi proti Stuttgartu zbral kar 25 obramb, sicer pa ima v letošnji sezoni 31.44% uspešnosti ubranjenih strelov

Matej Gaber

Matej Gaber bi bil v tem trenutku med stebri obrambe v slovenski reprezentanci, a je nastop na prvenstvu tako kot pred dvema letoma moral odpovedati zaradi poškodbe. Tokrat se je moral sprijazniti z odhodom na operacijo dlani, kljub temu pa bo močno stiskal pesti za naše fante pred televizijskimi ekrani.

Simon Razgor

34-letni rokometaš bi se moral reprezentanci priključiti v prvih dneh novega leta, a se je selektor Ljubomir Vranješ odločil, da bo na levem krilu dal priložnost preostalima dvema »krilašema« Tilnu Kodrinu in Darku Cingesarju, ki sta ga dovolj prepričala na treningi. Simon tako žal ni mogel prepričati selektorja na treningih in je ostal brez mesta na prvenstvu.

Gregor Potočnik

Foto: Jurij Kodrun/RK Gorenje Velenje

Gregor Potočnik, ki se je v zadnjih letih razvil v igralca reprezentančnega kova, je ostal brez reprezentančnega nastopa na prvenstvu stare celine. Igralec madžarskega Csurga je svoje prvo prvenstvo odigral leta 2018, tokrat pa je na mestu levega zunanjega ostal za Borutom Mačkovškom (Veszprem) in Nikom Henigmanom (Pick Szeged)

Rok Zaponšek

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Zapi, 27-letni Velenjčan, se je v madžarskem Csurgu vratarsko prebudil in s tem pokazal reprezentančni kaliber ter se uvrstil na širši spisek reprezentance. Žal pa je na njegovem položaju izjemna konkurenca in tako bo v mesecu januarju moral, namesto na evropskem prvenstvu, svoj čas preživeti v madžarskih dvoranah.

Staš Skube

Čeprav Staš ni bil uvrščen na širši spisek igralcev z možnostjo nastopa na prvenstvu, a pa ga vseeno nekako lahko štejemo med »osmoljence« Kot je Staš, ki v skopskem Vardarju blesti in je med drugim »pokoril« Evropo v Ligi prvakov, izjavil pa si je, zaradi pričakovanja, da ga nekdanji selektor ne bo uvrstil med kandidate, že načrtoval druge zadeve v tem mesecu. Škoda, saj bi Staš bil vsekakor doprinos reprezentanci.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

http://bit.ly/SD-sport-vranjes

Naroči se na E-NOVICE

* indicates required
Advertisement

More in SKUPINSKI DEL