Connect with us

IZLOČILNI BOJI

Slovenija v boj za bron danes z Norveško

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Z današnjim dnem, zadnjo soboto v tem mesecu, se za našo slovensko rokometno reprezentanco zaključuje evropsko rokometno prvenstvo.

Varovance selektorja Ljubomirja Vranješa namreč čaka tekma za tretje mesto, kjer zmaga prinaša medaljo bronastega leska. OB 18.30 se bodo namreč pomerili s skandinavsko reprezentanco Norveško. S slednjimi so se na prvenstvu že pomerili, in sicer na zadnji tekmi nadaljevalnega dela skupine II. Ker sta obe ekipi že napredovali v polfinale, sta na igrišče ekipi stopili z igralci, ki so sicer manj igrali.

Vikingi so na tem srečanju zmagala z rezultatom 33:30, a bo danes povsem drugačna borba. V igri je namreč odličje, ekipi bosta igrali z najboljšimi posamezniki, za seboj pa imata obe manj kot 24 ur počitka po polfinalnem boju. Ljubomir Vranješ je pred tekmo povedal, da bo skušal čim bolje pripraviti fante na boj za medaljo: “Mislim da je tekma za medaljo zadosten motiv. Slovenske mentalitete še ne poznam dobro. Resnično upam, da bodo v ponos dresu, ki ga nosijo. Gremo na 100 odstotkov. Zdravniška služba bo morala narediti veliko čudežev. Nismo mrtvi, smo pa blizu. Danes je nov dan, nova priložnost.”

Norveška tako danes lovi priložnost, da osvoji sploh svojo prvo medaljo na evropskih prvenstvih. Še najbližje je bila leta 2016, ko je izgubila proti Hrvaški in na koncu osvojila “le” četrto mesto. Medtem pa je Slovenija osvojila drugo mesto pred šestnajstimi leti na domačem prvenstvu. Torej prva evropska medalja za Norveško ali druga evropska za Slovenijo? Zmagovalec pa si bo tudi priboril direkten nastop na svetovnem prvenstvu leta 2021 v Egiptu.

EP 2020, Tekma za tretje mesto, 25. januar 2020
18.30 Slovenija : Norveška

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

http://bit.ly/SD-sport-vranjes

Naroči se na E-NOVICE

* indicates required
Advertisement

More in IZLOČILNI BOJI