Connect with us

ŠVEDSKA

Stockholm (Tele2 Arena):

Tele2 Arena je največja dvorana med prizorišči v času evropskega prvenstva in posledično bo gostila tudi najpomembnejše tekme prvenstva – zaključne boje za medalja (polfinale in finale) in ostala mesta (tekma za tretje in peto mesto).

Foto: EHF EURO 2020

Tele2 Arena, ki je bila odprta 24. Avgusta 2013, velja za eno najmodernejših večnamenskih prizorišč na svetu, saj ponuja brezplačen hitri wifi, 600 digitalnih zaslonov, StadiumVision-Technology, premično streho in prozorno fasado. Kljub svoji »mladosti« so v tej dvorani nastopali že številni zvezdniki, kot so Avicii, The Rolling Stones, Justin Timberlake, Adele in Madonna. Tokrat pa bodo svoje znanje kazali vrhunski rokometaši, saj bodomo na delu videli najboljše reprezentance v Evropi.

Dvorana: Tele2 Arena Stockholm
Kapaciteta: 35.000
Leto gradnje: 2013
Tekme na EP: zaključni del

Mälmo (Mälmo Arena):

Mälmo Arena bo gostila tekme skupine E, kje bodo svoje rokometne veščine prikazovali reprezentanti Madžarske, Rusije, Danske in Islandije ter tudi nadaljevalni del skupine 2.  

Foto: EHF EURO 2020

Arena Malmö je bila odprta novembra 2008 in ima možnost do 15.000 gledalcev. Arena Malmö je večnamenska in je gostila zelo različne dogodke, kot so Evrovizijsko tekmovanje, Svetovni pokal za hokej med mladinci in tudi že Svetovno prvenstvo v rokometu leta 2011.

Dvorana: Malmö Arena                                                                                                                              
Kapaciteta: 15.000
Leto gradnje: 2008
Tekme na EP: glavni del, nadaljevalni del

Göteborg (Scandinavium Arena)

Za vse slovenske rokometne navdušence pa je najbolj zanimiva dvorana Scandinavium v Göteborgu, ki sprejme 12.000 gledalcev. Ta dvorana bo tako gostila skupino F, kjer bodo poleg Slovenije še Švedska, Poljska in Švica.

Foto: EHF EURO 2020 / Jorma Valkonen

Dvorana Scandinavium  je nekoč že gostila najboljše rokometaše, in sicer leta 2011, ko je potekalo svetovno rokometno prvenstvo. Arena Scandinavium sicer premore za 12.000 gledalcev in se nahaja v središču mesta. Je večnamenska arena, ki gosti različne športe, koncerte in druge dogodke. Skandinavium je znan po odličnem vzdušju in osrednji lokaciji.

Dvorana: Gothenburg Scandinavium
Kapaciteta: 12.000
Leto gradnje: 1971 (zadnja prenova 2006)
Tekme na EP: glavni del

http://bit.ly/SD-sport-vranjes

Naroči se na E-NOVICE

* indicates required
Advertisement