Connect with us

KOLUMNA

KOLUMNA: Možno je prav vse

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Po polovici tekem v drugem delu EP 2020 je pogled na lestvici obeh skupin zelo različen. V skupini I sta si polfinale že zagotovili ekipi Španije in Hrvaške. Zelo izenačen in odprt bo boj za 3. mesto, ki prinaša dodatne kvalifikacije za OI. Prav tako bo zanimivo, kakšna bo taktična odločitev selektorjev vodilnih ekip. Ali spočiti nosilce in prihraniti čim več moči za odločilni tekmi, ali dati prioriteto zmagovalnemu nizu, ki je pomemben za samozavest in mirnost v ekipi, s tem pa tudi nebi posredno vplivali na usodo ostalih v skupini. Verjetno se bosta ekipi osredotočili na medsebojni obračun, ki bo določal poziciji za polfinale.

V skupini II pa je situacija popolnoma drugačna. Najbolje sicer kaže Norvežanom, vendar je boj še popolnoma odprt, odpisani so le Švedi.

Kot negativno presenečanje dosedanjega dela lahko poleg Švedov navedemo še Francoze in Dance, kot pozitivno pa Portugalce, Madžare in Avstrijce. Kakovost in krog favoritov za najvišja mesta se je vsekakor razširil. Tudi naša reprezentanca ima kljub prvemu porazu še vedno vse v svojih rokah. Z razpleti drugih tekem se še ne smemo obremenjevati, najvažnejša je, kot vedno naslednja tekma, tokrat s Portugalsko. Na dosedanjih tekmah so prikazali dobro igro, tako v napadu kot obrambi. Da smo ranljivi, je pokazal drugi polčas proti Madžarom. Gledano v celoti pa lahko rečemo, da igramo dober rokomet, smo trdni v obrambi, organizirani v napadu, posamezniki imajo kvaliteto, torej potencial za vrhunski rezultat je tu. Vedno je potrebno nekaj športne sreče, a verjamem, da si jo tudi zasluži in sama prigara.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

http://bit.ly/SD-sport-vranjes

Naroči se na E-NOVICE

* indicates required
Advertisement

More in KOLUMNA