Connect with us

Slovenija na EP 2020

Mohorič: Na Skubeta lahko resno računamo za EP 2020

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Za slovensko moško reprezentanco je zanimiv oktobrski EHF teden, ki je tokrat potekal nekoliko drugače v primerjavi s prejšnjimi. Reprezentante je namreč v tem ciklu čakalo kar nekaj dodatnih obveznosti, in sicer sredina 70. obletnica RZS, četrtkova Rokometna simfonija, številna snemanja za sponzorske obveznosti ter pripravljalni tekmi z Nizozemci ter Srbi. Nad samim tednom je bilo vodstvo reprezentance, na čelu z direktorjem Mohoričem precej zadovoljno.

Slovenci so oktobrski reprezentančni zbor odprli v precej okrnjeni zasedbi. Marko Bezjak je že v začetku meseca končal reprezentančno pot, Matic Verdinek in Gašper Marguč imata zdravstvene težave, medtem ko je bil odsoten tudi Blaž Blagotinšek. Hkrati je zaradi poškodbe na obeh tekmah manjkal tudi levi zunanji Borut Mačkovšek, ob koncu prvega polčasa pa je zaradi suma na zlomljeni nos v drugem delu manjkal tudi Sebastian Skube.

https:/si/si.gorenje.com/

»Dejstvo je, da smo imeli kar nekaj težav v oktobrski reprezentančni akciji. Manjkala sta Verdinek in Marguč, kasneje je nastop odpovedal tudi Blaž Blagotinšek, na zboru smo imeli tudi poškodovanega Boruta Mačkovška, v drugem polčasu tekme s Srbijo pa si je nos zlomil Sebastian Skube. To je skorajda že celotna postava, zato imamo do evropskega prvenstva še kar nekaj rezerve,« je uvodoma o težavah s poškodbo dejal Uroš Mohorič.

Konec decembra začetek priprav na EP 2020

Uroš Mohorič (skrajno desno) že dolga leta opravlja vlogo direktorja slovenska moške reprezentance. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Slovensko moško izbrano vrsto nov zbor čaka že konec letošnjega koledarskega leta. Ob koncu meseca decembra se namreč pričnejo priprave na januarsko evropsko prvenstvo, ki se bo za naše rokometaše pričelo na Švedskem. Zaradi številnih klubskih obveznosti so zbor reprezentance na Rokometni zvezi Slovenije določili v četrtek, 26. decembra.

Reprezentanca bo obenem odigrala tudi dve pripravljalni tekmi s Severno Makedonijo ter Črno Goro, vendar lokacija zaradi morebitnega televizijskega prenosa pri TV Slovenija 2 še ni znana.

Skube pomemben adut za prvenstvo

Sebastian Skube se je letos oktobra vrnil v reprezentanco prvič po dolgih treh letih. Na prvi tekmi proti Nizozemski povsem razumljivo moral še navaditi in prilagajati na sam sistem igre, vendar pokazal kvaliteto. V prvem polčasu drugega srečanja proti Srbiji pa zelo dobro odigral, vendar ob koncu prvega dela prejel hud udarec v nos, zaradi česar je bil nemudoma odpeljan v mariborsko bolnišnico. Izvidi so pokazali, da ima zlomljen nos, zato ga zdaj čaka predvidoma 2 do 3 tedne strogega počitka, brez kontakta. Kasneje bo lahko Skube pričel trenirati.

Sebastian Skube je zaradi morebitnega zloma nosu predčasno zaključil nedeljsko tekmo s Srbijo. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Vodstvo reprezentance, na čelu s selektorjem Veselinom Vujovićem in direktorjem Urošem Mohoričem je zelo zadovoljno z njim. »Sebastian je odlično izkoristil svojo priložnost. Na prvi tekmi se je povsem razumljivo prilagajal še na sistem, a v drugem obračunu odigral precej bolje. Žal pa ga je doletel zlom nosu, zaradi bo odsoten nekaj tednov. Vsekakor je s to predstavo in pristopom potrdil, da nanj lahko računamo v prihajajočih pripravah na EP 2020,« je dodal Mohorič.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

http://bit.ly/SD-sport-vranjes

Naroči se na E-NOVICE

* indicates required
Advertisement

More in Slovenija na EP 2020