Connect with us

Uncategorized

Slovenci po maščevanje proti Madžarom

Ljubomir Vranješ je še nedavno vodil Madžare, zdaj se bo s slednjimi udaril na drugi strani. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Slovensko moško izbrano vrsto danes ob 16.15 čaka druga tekma skupine II na EP, kjer se bo v švedskem Malmoju udarila z Madžarsko. S slednjo imamo še kar nekaj neporavnanih računov, še posebej izpred dveh let, ko so nam v dodatnih kvalifikacijah prav pod taktirko Ljubomirja Vranješa preprečili pot na SP 2019.

Izbranci švedskega strokovnjaka na slovenski klopi Ljubomirja Vranješa bi v primeru zmage nad vzhodnimi sosedi bržkone naredili odločilen korak na poti do enega od treh aprilskih kvalifikacijskih olimpijskih turnirjev za OI, hkrati pa bi se povsem približali tudi najbolj prestižnim tekmam na EP, ki bodo med 24. in 26. januarjem v Stockholmu.

»Z utrujenostjo nimamo težave samo v našem taboru, tudi v drugih jih imajo, to je pač davek turnirskega sistema tekmovanja. Na takšnih tekmah je najbolj pomembna ‘glava’, ta bo morala biti na pravem mestu na vseh treh naših preostalih dvobojih v drugem delu tekmovanja,« je pred dvobojem povedal Vranješ.

Foto: Madžarska rokometna zveza

Slovenski rokometaši zelo dobro poznajo madžarski rokomet, kar lepo število jih zastopa barve obeh najboljših klubov iz Veszprema in Szegeda. Poleg Deana Bombača, ki je na petkovi tekmi proti Islandiji navdušil z devetimi goli in desetimi podajami, so tam še Nik Henigman, Borut Mačkovšek, Blaž Blagotinšek in Mario Šoštarič, v čakalnici je tudi Gašper Marguč. Pred časom je Veszprem vodi tudi Ljubomir Vranješ.

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

»Z Madžari imamo nekaj neporavnanih računov. Upam, da se jim bomo na nedeljski tekmi oddolžili za boleč kvalifikacijski poraz za lansko svetovno prvenstvo. Ključ do zmage bo naša dobra obramba. Upam, da bomo dosegli čim več lahkih zadetkov in igrali čim manj na njihovo postavljeno obrambo. Na tekmi je velik vložek, naredili bomo vse za našo peto zaporedno zmago,« dodaja Blaž Janc.

Srečanje med Slovenci in Madžari se v Malmoju prične ob 16.15.

DRUGI DEL EP 2020 (SKUPINA II, Malmo):
Nedelja, 19. januarja, ob 14.00:
Portugalska – Islandija

Ob 16.15:
Slovenija – Madžarska – prenos na TV Slovenija 2

Ob 18.30:
Norveška – Švedska

LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

http://bit.ly/SD-sport-vranjes

Naroči se na E-NOVICE

* indicates required
Advertisement

More in Uncategorized