Connect with us

DRUGI DEL

Jure Dolenec: “Po tem porazu sem zelo razočaran”

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Na evropskem rokometnem prvenstvu, ki v zaključni fazi poteka na Švedskem in v Avstriji, je Slovenija odigrala še drugo tekmo nadaljevalnega dela.

Varovanci selektorja Ljubomirja Vranješa so v drugem polčasu zapravili prednost treh zadetkov, predvsem je manjkala trdnost v obrambi, a vseeno polfinale še ni izgubljeno. Kljub temu je Jure Dolenec, ki je na tej tekmi dosegel že 500. zadetek za Slovenijo, dejal: “Po tem porazu sem zelo razočaran. Mislim, da smo padli, ne da bi izstrelili vse naše naboje. V drugem polčasu se nismo držali dogovora, obramba je bila pod našo ravnjo. Vedeli smo, da sta glavni madžarski orožji krožni napadalec Bence Bahidi in njihovi strelci z razdalje. Madžari so nas v drugem polčasu povsem zasenčili, mi pa smo vse delali narobe. Prvenstva še ni konec, potrebno se bo zbrati in dati glave gor.”

Borut Mačkovšek se strinja z Dolencem in dodaja: “Skušali bomo čim hitreje pozabiti na poraz proti Madžarom. Ni še konec, vse je v naših rokah. Upam, da nas današnji poraz ne bo preveč potrl, tudi v primeru današnje zmage bi morali premagati Portugalce za napredovanje. Moramo se spočiti in se čim bolje pripraviti na naslednjo tekmo.”

Na koncu pa je seveda selektor Ljubomir Vranješ tisti, ki bo umiril fante in jim dejal, da ta poraz ni nobena drama: “Izgubili smo eno tekmo na evropskem prvenstvu, zaradi tega ne bomo delali drame. Nastopamo na največji rokometni sceni, v prihodnosti bomo prav tako izgubljali, a tudi zmagovali. V prvem polčasu smo igrali zelo dobro, tudi naše menjave so se izkazale. V začetku drugega polčasa nismo našli pravega ritma. Ob tem smo zastreljali tudi precej neoviranih metov. Bilo je enostavno preveč napak, da bi lahko premagali dobro Madžarsko in njeno obrambo.”

DRUGI DEL EP 2020 (SKUPINA II, Malmo):
Nedelja, 19. januarja, ob 16.15:
Slovenija – Madžarska 28:29 (16:13)
(več o tekmi)

Ob 14.00:
Portugalska – Islandija 25:28 (12:14)

Ob 18.30:
Norveška – Švedska

LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

http://bit.ly/SD-sport-vranjes

Naroči se na E-NOVICE

* indicates required
Advertisement

More in DRUGI DEL