Connect with us

SKUPINSKI DEL

Požežnik, Sok in Lah opravili svoje delo na evropskem prvenstvu

Foto: osebni arhiv Janko Požežnik

Na evropskem prvenstvu, ki letos poteka v treh državah so poleg slovenska rokometne reprezentance našo državo zastopali tudi delegat in dva sodnika.

O sodnikih Soku in Lahu smo že pisali (več tukaj), na prvenstvu pa je kot delegat nastopil tudi Janko Požežnik. “Delegati in sodniki smo prispeli na Dunaj že štiri dni pred prvenstvom in imeli skupni seminar, kjer smo se dogovorili o liniji sojenja, kjer je poudarek na preprečitvi nedovoljene igre na šestmetrski črti, preprečitvi nevarne igre, kjer se sankcionira vsak udarec v glavo in krilne situacije. Na dneve, ko so se pričele tekme, pa so bile dopoldne analize tekem, popoldne in zvečer pa tekme,” je Požežnik opisal predpriprave ter prve dni prvenstva. Zanimalo nas je tudi kje je bil aktiven in kako je bil zadovoljen s sojenjem naših dveh sodnikov. “Bil sem delegat na štirih tekmah na Dunaju, kjer sem uspešno opravil svoje delo. Naša sodnika sta sodila na dveh tekmah, po oceni vseh, zelo dobro.”

Ob koncu pogovora pa smo slovenskega delegata še povprašali kaj meni o samem prvenstvu, ki se bo prevesilo v zadnji teden tekmovanj in prvič poteka v treh državah ter s tolikšnim številom reprezentanc: “Prvenstvo je prvo z štiriindvajsetimi udeleženkami v treh državah, kar se je pokazalo kot dobro, saj se je kvaliteta razširila. Dobro je, da je Avstrija kot domačin uspešno pričela v skupini, kar je dobro za odziv gledalcev. Presenečenje je neuspeh Danske in Francije v skupinskem delu. Slovenija igra fantastično in lahko doseže eno od prvih treh mest v skupini, kar pomeni uvrstitev do šestega mesta, kar je fantastičen uspeh.”

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

http://bit.ly/SD-sport-vranjes

Naroči se na E-NOVICE

* indicates required
Advertisement

More in SKUPINSKI DEL