Connect with us

SKUPINSKI DEL

Slovenci strli Portugalce in predčasno v kvalifikacijah za Tokio 2020!

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Slovenska moška izbrana vrsta si je z izjemno pomembno zmago nad Portugalsko zagotovila najmanj uvrstitev na tekmo za 5. mesto, jutri pa bo dvoboj z Norvežani odločitev o morebitnem slavju v polfinale.

Slovenci po nedeljskem porazu z Madžari niso imeli bistveno veliko časa za pripravo na Portugalce, ki so v skupinskem delu presenetljivo ugnali Francoze in se prebili v drugi del turnirja stare celine. Naši fantje se bodo jutri z Norvežani udarili za morebitno uvrstitev v polfinale evropskega prvenstva.

Začetek v krču, nadaljevanje boljše, za konec strti Portugalci

Slovenska reprezentanca je današnjo tekmo začela nekako v krču, potem ko je Portugalska stalno dihala za ovratnik našim rokometašem. V portugalskih vratih je z nekaj obrambami zablestel Alfredo Quintana, Luis Frade pa je popeljal reprezentanco do prve prednosti s 6:5. V nadaljevanju je igra vendarle nekako stekla. Blaž Janc je kasneje kazal odlično predstavo na igrišču, tako so naši fantje v 27. minuti vodili s 14:12. Ob odmoru se je Portugalska znova razigrala in z delnim izidom 0:3 odšla na odmor s +1 (14:15).

Ljubomir Vranješ se bo jutri udaril z Norvežani. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

V uvodnih minutah drugega dela je slovenske rokometaše v obup spravljal portugalski vratar Quintana in zaustavil kar nekaj strelov. Portugalci so zdržali do 45. minute, nato pa je Slovenija pritisnila na plin in v končnici s pametno igro dobila tekmo s 24:29.

Jutri je na sporedu še zadnja tekma, in sicer pomemben obračun proti Norvežanom, ki Slovencem prinaša morebitno uvrstitev v polfinale.

DRUGI DEL EP 2020 (SKUPINA II, Malmo):

Torek, 21. januarja, ob 16.00:
Slovenija
– Portugalska 24:29 (14:15)

Ob 18.15:
Norveška – Islandija

Ob 20.30:
Madžarska – Švedska

LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

http://bit.ly/SD-sport-vranjes

Naroči se na E-NOVICE

* indicates required
Advertisement

More in SKUPINSKI DEL