Connect with us

DRUGI DEL

Slovenci do prvega poraza proti Madžarom

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Slovenci so na drugi tekmi drugega dela evropskega rokometnega prvenstva prišli do prvega poraza in morali priznati premoč Madžarom z 28:29 (16:13).

Izbranci švedskega strokovnjaka na slovenski klopi Ljubomirja Vranješa bi v primeru zmage nad vzhodnimi sosedi bržkone naredili odločilen korak na poti do enega od treh aprilskih kvalifikacijskih olimpijskih turnirjev za OI, hkrati pa bi se povsem približali tudi najbolj prestižnim tekmam na EP, ki bodo med 24. in 26. januarjem v Stockholmu. Kljub porazu še ni nič odločenega.

Slovenski rokometaši zelo dobro poznajo madžarski rokomet, kar lepo število jih zastopa barve obeh najboljših klubov iz Veszprema in Szegeda. Poleg Deana Bombača, ki je na petkovi tekmi proti Islandiji navdušil z devetimi goli in desetimi podajami, so tam še Nik Henigman, Borut Mačkovšek, Blaž Blagotinšek in Mario Šoštarič, v čakalnici je tudi Gašper Marguč. Pred časom je Veszprem vodi tudi Ljubomir Vranješ.

Odličen prvi polčas, slabši konec

Slovenci so drugi obračun v skupini II pričeli nekoliko slabše, saj je Madžarom na uvodu uspelo povesti s 3:1. Sledil je slovenski preobrat in prižig motorjev naše reprezentance, ki je čez nekaj minut vodila z 9:7 in mirno držala vodstvo v svojih rokah. Ob odmoru je na semaforju kazalo 16:13 za naše rokometaše.

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

V drugem polčasu so slovenski rokometaši diktirali tempo, a je v madžarskem napadu zablestel orjak Bence Banhidi in popeljal Madžare v vodstvo z 20:18. Ob začetku druge polovice drugega polčasa je Vranješ na parket poslal glavnega nosilca Deana Bombača, ki ni uspel zrežirati preobrata in ostalo je pri izidu 28:29.

Naši fantje kljub porazu ne bodo končali odličnih predstav, saj jih nova preizkušnja čaka že v torek, ko se bodo udarili s Portugalsko.  

DRUGI DEL EP 2020 (SKUPINA II, Malmo):
Nedelja, 19. januarja, ob 16.15:
Slovenija – Madžarska 28:29 (16:13)
Dolenec 8, Mačkovšek 5, Zarabec in Blagotinšek po 4, Janc in Cehte po 3, Henigman 1; Banhidi 9, Ligetvari 6, Gyori in Nagy po 3 …

Ob 14.00:
Portugalska – Islandija 25:28 (12:14)

Ob 18.30:
Norveška – Švedska

LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

http://bit.ly/SD-sport-vranjes

Naroči se na E-NOVICE

* indicates required
Advertisement

More in DRUGI DEL