Connect with us

DRUGI DEL

Čarovnik Bombač zrušil islandski zid

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Slovenski rokometaši so na uvodni tekmi drugega dela evropskega prvenstva v švedskem Malmoju prišli do zelo pomembne zmage, v napadu pa je napad zares odlično dirigiral Dean Bombač.

Letošnje prvenstvo stare celine je postreglo že s kar nekaj presenečenji, saj sta bili po skupinskem delu izločeni velesili Francija in Danska. S prikazanim navdušujejo tudi izbranci slovenskega selektorja Ljubomira Vranješa. V njegovem rojstnem kraju so suvereno opravili s Poljaki, Švedi in Švicarji.

Po besedah celotne reprezentance se šele zdaj pričenja pravo dejanje na prvenstvu. V drugem delu turnirja stare celine bodo slovenski tekmeci Islandci, Madžari, Portugalci ter Norvežani. Naši fantje so drugi del prvenstva zaradi prvega mesta v skupini F začeli z dvema točkama.

Vrhunska predstava za korak bližje polfinalu

Slovenci so srečanje odprli po željah in Islandce v uvodnih minutah povsem nadigrali. S trdno in agresivno obrambo jim je z lahkoto uspelo mešati štrene Islandcem, ki so bili po golu Janca v 10. minuti za 6:2 primorani vzeti prvo minuto odmora. Le-ta je v nadaljevanju prvega dela prebudila Islandce, ki so z boljšo predstavo izenačili na 9:9 in dihali za ovratnik našim. V zadnjih sekundah pa je končni izid polčasa za 15:14 zadel Nejc Cehte.

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport
Tudi Klemen Ferlin je bil eden izmed najboljših posameznikov v slovenski reprezentanci proti Islandcem. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

V uvodnih minutah drugega dela so se naši fantje sprva še lovili, a v nadaljevanju zadihali in na krilih izjemno razpoloženega Bombača zanesljivo polnili islandsko mrežo. V 54. minuti je Ljubomir Vranješ pri rezultatu 27:23 vzel minuto odmora, a slednja je nedvomno razblinila dvome o morebitni islandski zmagi in naši fantje so dobili tekmo s 30:27.

Izbrance Ljubomirja Vranješa nova pomembna preizkušnja čaka že v nedeljo, ko bo drugi tekmec Madžarska. Srečanje se bo pričelo ob 16.15.

DRUGI DEL EP 2020 (SKUPINA II, Malmo):
Petek, 17. januarja, ob 16.00:
Slovenija
– Islandija 30:27 (15:14)

Ob 18.15:
Norveška – Madžarska

Ob 20.30:
Portugalska – Švedska

LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

http://bit.ly/SD-sport-vranjes

Naroči se na E-NOVICE

* indicates required
Advertisement

More in DRUGI DEL