Connect with us

DRUGI DEL

Na sporedu neugodna Islandija

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Na rokometnem evropskem prvenstvu za moške je ostala le še polovica reprezentanc. Med elitno dvanajsterico je tudi Slovenija, ki bo z nastopi nadaljevala ta petek v Malmöju. Po sijajno opravljenem delu v Göteborgu jo čaka obračun z Islandijo. Tekma se bo začela ob 16. uri, v živo jo bo prenašala TV Slovenija.

Letošnje prvenstvo stare celine je postreglo že s kar nekaj presenečenji, saj sta bili po skupinskem delu izločeni velesili Francija in Danska. S prikazanim navdušujejo tudi izbranci slovenskega selektorja Ljubomira Vranješa. V njegovem rojstnem kraju so suvereno opravili s Poljaki, Švedi in Švicarji. V drugem delu jih v skupini II čakajo še dvoboji z že omenjeno Islandijo, Madžarsko, Portugalsko in Norveško. Najboljši ekipi skupine bosta napredovali v polfinale, tretjo pa čaka boj za peto mesto.

Končna razvrstitev bo še kako pomembna za kovanje olimpijskih sanj. Po izpadu Danske je jasno, da bodo neposredno mesto na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu prejeli novi prvaki, dve vstopnici pa sta prosti še za nastop na enem izmed treh kvalifikacijskih turnirjev. Tja so že uvrščene Nemčija, Norveška, Švedska, Hrvaška in Španija, ki na tem evropskem prvenstvu še vedno ostajajo v boju za najvišja mesta, ter že izpadla Francija. Na drugi strani tako v boju za prosta mesta ostaja sedem držav – Avstrija, Češka, Belorusija, Madžarska, Slovenija, Portugalska in Islandija. 

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Slovenci so si na severu Švedske pripravili lepo izhodišče. V drugi del so zavoljo zmage nad Švedi prenesli dve točki, v primeru petkove zmage nad tekmeci iz dežele gejzirjev pa bi rokometni apetiti zrasli še bolj. A slovenski tabor ostaja trdno na tleh, besedna zveza “korak za korakom” je med najbolj pogosto izrečenimi na tem prvenstvu, danes je torej prva na vrsti Islandija.

»Naredili bomo vse, da osvojimo dve točki proti zahtevnemu tekmecu. Islandska igra sloni na Palmarssonu. Če ga bomo zaustavili, ponovili našo obrambno predstavo iz prvega dela ter izrabili našo hitrost, potem bomo blizu novemu paru točk,« je dejal Darko Cingesar.

SKUPINA II (Malmo):
Petek, 17. januarja, ob 16.00:
Slovenija – Islandija

Ob 18.15:
Norveška – Madžarska

Ob 20.30:
Portugalska – Švedska

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

http://bit.ly/SD-sport-vranjes

Naroči se na E-NOVICE

* indicates required
Advertisement

More in DRUGI DEL