Connect with us

SKUPINSKI DEL

Cingesar želi Vranješa čim dlje v selektorski vlogi

Darko Cingesar je bil s petimi zadetki najboljši strelec Slovenije. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Slovenska moška reprezentanca je na prvi tekmi pod taktirko Ljubomirja Vranješa prišla do visoke zmage proti Severni Makedoniji in zadovoljila nabito polno dvorana v Slovenj Gradcu. S petimi zadetki je blestel Darko Cingesar in hitro prejel selektorjevo zaupanje za prihajajoče evropsko prvenstvo.

Urban Lesjak je včeraj začel v vratih slovenske reprezentance. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Novi selektor Vranješ je z dosedanjim potekom priprav na prvenstvo, ki se prične že prihodnji petek, zelo zadovoljen. Da imamo letos zares močno reprezentanco in veliko konkurenco, dokazuje dejstvo, da med dvajseterico kandidatov ni vratarja Roka Zaponška, pa tudi levorokega obrambnega specialista Matica Grošlja ter Gregorja Potočnika.

Na uvodni tekmi v novem koledarskem letu 2020 je v Slovenj Gradcu gostovala reprezentanca Severne Makedonije. Slednji imajo letos precej močno zasedbo, iz katere izstopa predvsem legendarni Kiril Lazarov. Izkušeni Lazarov včeraj ni stopil na parket, naši pa so se odlično kosali z Makedonci.

Prostora za napredek

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Prva tekma je prinesla kar nekaj nove sveže energije. Par lukenj se je morda poznalo v obrambi, a časa za piljenje taktike do uvodnega obračuna na prvenstvu proti Poljakom je še dovolj. Vranješevi izbranci se bodo s Poljsko udarili prihodnji petek ob 18.15.

»Prostora za napredek je še kar nekaj, saj se nam je nekaj igralcev pridružilo šele včeraj. Lahko rečem, da smo kar zadovoljni s prvo tekmo, čeprav smo v celotni postavi oddelali vsega tri treninge,« je po zmagi na Koroškem dejal Cingesar.

Bolje kot pri Vujoviću

Ni dvoma, da reprezentanca trenutno deluje bolje, kot pri prejšnjemu selektorju Veselinu Vujoviću. Vranješ je v garderobo prinesel novo energijo, kar se pozna tudi na igrišču.

Ljubomir Vranješ je na klopi slovenske reprezentance debitiral z zanesljivo zmago proti Makedoncem. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

»Zagotovo je malce bolj sproščeno pod vodstvom novega selektorja, kar se vidi pri nekaterih igralcih. Jaz upam, da bo tako še naprej ostalo,« meni Cingesar, ki s soigralci želi proti Črnogorcem prejeti čim manj zadetkov.

»Proti Črnogorcem je cilj prejeti čim manj zadetkov, zato bomo čim več delali na obrambi. Kolikor sem slišal, še nekaj skrivamo v napadu, zato je trenutna prioriteta obramba. En velik plus je tudi dobra obramba in posledični protinapadi.«

Po Črni Gori pozornost na Poljski

V švedski Göteborg, kjer bo Slovenija začela nastope na svojem 12. evropskem prvenstvu, se bo Slovenija podala 8. januarja. Uvodni obračun v skupini F jo čaka dva dni za tem, ko se bo v dvorani Scandinavium pomerila s Poljsko. V nedeljo 12. januarja sledi obračun s gostitelji Švedi, dva dni za tem pa še s Švicarji.

Naši fantje bodo EP na Švedskem odprli proti Poljakom. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Vse tekme se bodo začele ob 18.15. V drugi del tekmovanja, ki bo potekalo v dobrih 250 kilometrov južno oddaljenem mestu Malmö, bosta napredovali najboljši reprezentanci skupine.

»Danes so vse reprezentance enakovredne, saj se lahko pri vsakomur hitro opečeš. Kar se tiče Poljske, nismo preveč gledali prvega tekmeca, saj nas jutri čaka še ena pripravljalna tekma. Tik za tem pa vse misli osredotočamo proti Poljakom,« zaključuje izkušeni Škofjeločan.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

http://bit.ly/SD-sport-vranjes

Naroči se na E-NOVICE

* indicates required
Advertisement

More in SKUPINSKI DEL