Connect with us

DRUGI DEL

Dean Bombač: “Prvi cilj smo izpolnili, jutri igramo za polfinale”

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport
This image has an empty alt attribute; its file name is indap-skm-oglas-kolar.jpg

Slovenska rokometna reprezentanca se je “pobrala” po porazu z Madžarsko in danes premagala Portugalsko in si tako zagotovila najmanj kvalifikacije za Olimpijske igre.

Varovanci selektorja Ljubomirja Vranješa so se psihološko dvignili in z odlično obrambo v drugem delu Portugalce premagali in si zagotovili vsaj 3. mesto v skupini. Ponovno je blestel Dean Bombač, ki je odigral skoraj celotno srečanje in po tekmi za RTV Slovenija povedal: ” “Rad bi pohvalil celotno svojo ekipo. Za nami je izjemna borba v obrambi. Spet smo zgrešili ogromno čistih strelov oziroma “zicerjev”, toda vsi vemo, kje se dobivajo tekme. Tekme se namreč dobivajo v obrambi. Dane smo pokazali značaj, pokazali smo karakter. Tako smo izpolnili prvi cilj , a to je potrebno čim prej pozabit, jutri igramo najpomembnejšo tekmo na turnirju, jutri igramo za polfinale. Lahko gremo mirno v boj.”

Jutri jih tako čaka borba z neporaženo ekipo naše skupine in zmaga nad Norveško prinaša polfinalno vstopnico.  “Čaka nas težka tekma, zagotovo najtežja na tem prvenstvu. Norveška je najmočnejša ekipa v naši skupini. A brez strahu, mi bomo pravi. Vemo kaj nam zmaga prinaša in gremo v boj,” je še za slovensko državno televizijo dejal Primorec Deki.

DRUGI DEL EP 2020 (SKUPINA II, Malmo):

Torek, 21. januarja, ob 16.00:
Slovenija
– Portugalska 24:29 (14:15)

Ob 18.15:
Norveška – Islandija

Ob 20.30:
Madžarska – Švedska

LESTVICA:Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

http://bit.ly/SD-sport-vranjes

Naroči se na E-NOVICE

* indicates required
Advertisement

More in DRUGI DEL