Connect with us

SKUPINSKI DEL

Hrvaška in Španija kot prvi uvrščeni v nadaljevalni del, Islandci šokirali Dance

Foto: FB Hrvaška rokometna zveza

V sobotnem terminu evropskega prvenstva je bilo na sporedu šest tekem in med njimi sta si Hrvaška in Španija že zagotovili nadaljevalni del prvenstva.

Kot derbi tretjega tekmovalnega dne prvenstva lahko označimo dvoboj med Španijo in Nemčijo. Španci so na krilih vratarja Perez de Vargasa v prvem delu naredili razliko in si nato z zmago zagotovili napredovanje. Le-to so si zagotovili tudi naši južni sosedje, ki so zanesljivo premagali ekipo Belorusije in so tako pred zadnjim krogom že varni. Nova zmaga pa jih lahko popelje do prvega mesta v skupini.

Izredno napeto srečanje je bilo med reprezentancama nekdanje države Srbijo in Črno goro. Črnogorci imajo za seboj namreč kar 15 porazov in en neodločen izid na prvenstvih, tokrat pa so presenetili (ali pa tudi ne) svojega nekdanje sodržavljane Srbe. V izredno napetem srečanju so na koncu slavili za zadetek.

Presenečenje so tokrat pripravili Islandci, ki so premagali Dance. Zelo pomembna razlike med ekipama je bila tokrat v številu podaj, 749 islandskih podaj napram 333 danskih je eden izmed pokazateljev, da so islandski rokometaši s potrpežljivo igro v napadu na koncu dosegli več zadetkov kot Mikkel Hansen in soigralci in si s tem zagotovili zmago. “Na koncu je odločili veliko malenkosti, ki so se nam poklopile in omogočile zmago ter dve točki. Ponosen sem na ekipo in vesel,” je po tekmi povedal islandski kapetan Gudjon Valur Sigurdsson.

V tej skupini smo lahko videli še izenačeno srečanje, kjer so Madžari premagali Rusijo, medtem ko je v skupini C Nizozemska zanesljivo premagala Latvijo, na čelu z orjakom Krištopansem.

EP 2020, Tretji tekmovalni dan
Skupina A
Hrvaška : Belorusija 31:23 (15:10)
Karačič 6; Vailupau 8

Črna gora : Srbija 22:21 (11:10)
Grbović 5; Kukič 6

     
Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Skupina C
Latvija : Nizozemska 24:32 (10:16)
Kristopans 7; Smits 7

Španija : Nemčija 33:26 (14:11)
Dujshebaev 7; Pekeler 5

     
Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Skupina E
Madžarska
: Rusija 26:25 (14:13)
Balogh 5; Santalov 7

Danska : Islandija 30:31 (15:15)
Hansen M. 9; Palmarsson 10

     
Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

http://bit.ly/SD-sport-vranjes

Naroči se na E-NOVICE

* indicates required
Advertisement

More in SKUPINSKI DEL