Connect with us

SKUPINSKI DEL

Hrvati dobili turnir v Poreču

Foto: Hrvaška rokometna zveza

Hrvaški rokometaši so ta vikend v Poreču gostili pripravljalni turnir HEP Croatia Cup, na katerem sta gostovali bosanska in katarska reprezentanca. Hrvati so imeli kar nekaj težav na obeh srečanjih, a vendarle slavili.

Lino Červar se poslavlja od selektorskega stolčka hrvaške reprezentance po koncu EP 2020. Foto: Hrvaška rokometna zveza

Po včerajšnjem remiju med Bosno in Hercegovino ter Hrvaško, so kockasti danes igrali proti Katarju. Zvezdnik slednjega je predvsem izkušeni vratar Danijel Šarić, ki ni stopil med vratnici. Hrvati so sicer stalno držali prednost v svojih rokah, a Katar se je dostojno upiral, vendar za presenečenje je malo zmanjkalo. Srečanje se je končalo s 33:28, Hrvaška pa je z zmago osvojila turnir in se na EP podaja z dobro popotnico.

»Pričakovali smo težko in borbeno tekmo, hkrati so imeli Katarci španskega selektorja. Selektor je v dveh tekmah videl kar nekaj dobrih lastnosti. Na tem bomo še naprej delali in se pripravljali za pričetek EP,« je dejal Luka Stepančić.

Hrvate prva tekma čaka že v četrtek, 9. januarja, ko bodo ob 18.15 v Grazu gostili Črnogorce. V nedeljo sledi obračun z Belorusi, dva dneva kasneje pa še balkanska poslastica s Srbijo.

HEP Croatia Cup 2020 (Poreč):
1. TEKMA:

Bosna in Hercegovina – Katar 27:30 (15:13)

2. TEKMA:
Hrvaška – Bosna in Hercegovina 33:33 (18:17)

3. TEKMA:
Hrvaška – Katar 33:28 (15:17)

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

http://bit.ly/SD-sport-vranjes

Naroči se na E-NOVICE

* indicates required
Advertisement

More in SKUPINSKI DEL