Connect with us

DRUGI DEL

Hrvati slavijo preboj v polfinale EP!

Foto: Hrvaška rokometna zveza

V soboto je na evropskem prvenstvu v avstrijski prestolnici na sporedu drugo kolo skupine I. Hrvaški rokometaši so po preobratu premagali Nemce ter si zagotovili polfinale. Španija je bila boljša od Pajovičeve Avstrije, Beloruse pa so ugnali Čehe.

Skupina I na Dunaju je po imenih precej lažja kot skupina II. Na Dunaju se za polfinale potegujejo Hrvaška, Španija, Nemčija, Belorusija, Češka in gostiteljica Avstrija. Skupino II v Malmoju pa poleg slovenske reprezentance sestavljajo še Norvežani, Madžari, Portugalci, domačini Švedi ter Islandci.

Izjemno napeta končnica med Hrvati in Nemci je prinesla zmago naših južnih sosedov, ki so po razburljivi končnici z izjemnim Marinom Šegom predčasno prišli v polfinale turnirja stare celine.

Hrvati v polfinalu

Lino Červar je z reprezentanco naredil novi velik uspeh. Foto: Hrvaška rokometna zveza

Nemci so sicer prevladovali v prvem delu obračuna na terenu in na odmor odšli s 14:11. V 37. minuti so celo vodili že s +5 (17:12), nato pa je sledil preobrat Hrvatov in ti so se v 48. minuti z golom Davida Mandića vrnili med žive z izenačenim rezultatom na 22:22. Nato so zapravili dva napada za vodstvo, a je Igor Karačić z izjemno pomembnim prodorom skozi nemško obrambo zadel za 25:24. V zadnjem napadu je odlično razpoloženi Šego ubranil neverjeten strel ter priboril kockastim preboj v polfinale.

Španci ugnali Pajoviča

Foto: FB Handball AUSTRIA

Dan sta odprli Češka in Belorusija. Slednja je po izjemno zanimivi končnici vendarle ugnala Čehe z 28:25 in se dokopala do prve zmage v drugem delu.

Sledil je dvoboj med domačini Avstrijci in Španci. Ti so imeli kar precej težav s četo Aleša Pajoviča, ki se je do 40. minute povsem enakovredno kosala z aktualnimi evropskimi prvaki. Nato je španska izbrana vrsta vendarle pokazale zobe in se na koncu veselila pomembne zmage s 30:26.

Slovenci jutri proti Madžarom

Naše fante jutri čaka nova zahtevna preizkušnja, in sicer obračun z Madžari, ki so nam prav pod taktirko zdajšnjega slovenskega selektorja Ljubomirja Vranješa preprečili pot na svetovno prvenstvo 2019. Zdaj želijo Slovenci nagniti tehtnico na svojo stran in se jim maščevati za tista dva boleča poraza v Kopru in Veszpremu.

Zmaga bi fantom precej odprla vrata v polfinale prvenstva, a za dokončno potrditev bo potrebno ugnati še Portugalce v torek, ob 16.00.

LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

http://bit.ly/SD-sport-vranjes

Naroči se na E-NOVICE

* indicates required
Advertisement

More in DRUGI DEL