Connect with us

DRUGI DEL

Polom Švedov proti Portugalski prinaša korist Slovencem

Foto: Švedska rokometna zveza

Včeraj smo v skupini II v Malmoju videli tri tekme prvega kola drugega dela EP 2020. Slovenski rokometaši so z odliko ugnali Islandce (več TUKAJ), do zmage proti Madžarom so se dokopali Norvežani (36:29), domačini Švedi pa so doživeli velik polom in visoko klonili od Portugalcev s 35:25.

Letošnje prvenstvo stare celine je postreglo že s kar nekaj presenečenji, saj sta bili po skupinskem delu izločeni velesili Francija in Danska. S prikazanim navdušujejo tudi izbranci slovenskega selektorja Ljubomira Vranješa, ki so po osvojenem prvem mestu v skupini F odlično odprli drugi del ter ugnali še Islandce.

V skupini I je v četrtek tesen poraz na domačem terenu z avstrijsko izbrano vrsto zabeležil Aleš Pajovič (več TUKAJ), Hrvati pa bodo z današnjo zmago z eno nogo že v polfinalu. Izjemno zanimiva borba se obeta tudi v slovenski skupini.

Švedi pred zahtevno nalogo

Naši fantje so v prvem delu ugnali domačine Švede. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

V tem trenutku še vedno najbolj odmeva visok poraz gostiteljice Švedske protu Portugalski. Slednja je presenetila s porazom v prvem delu proti Sloveniji in se v drugi del podala brez točk. Nov udarec jo je zadal že na uvodu borbe za polfinale, ko je morala priznati premoč favoriziranim Portugalcem s kar 35:25.

Švede v nadaljevanju drugega dela čakajo še Norvežani, Madžari ter Islandci. Nedvomno zahteven preizkus, a poraz s Portugalci močno koristi tudi Sloveniji, ki se bo izognila neugodnim Švedom v borbi za polfinale.

Jutri proti Madžarom

Slovenci so izgubili proti Madžarom v dodatnih kvalifikacijah za SP 2019. Foto: Igor Martinšek

Naše fante jutri čaka nova zahtevna preizkušnja, in sicer obračun z Madžari, ki so nam prav pod taktirko zdajšnjega slovenskega selektorja Ljubomirja Vranješa preprečili pot na svetovno prvenstvo 2019. Zdaj želijo Slovenci nagniti tehtnico na svojo stran in se jim maščevati za tista dva boleča poraza v Kopru in Veszpremu.

Zmaga bi fantom precej odprla vrata v polfinale prvenstva, a za dokončno potrditev bo potrebno ugnati še Portugalce v torek, ob 16.00.

LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

http://bit.ly/SD-sport-vranjes

Naroči se na E-NOVICE

* indicates required
Advertisement

More in DRUGI DEL