Connect with us

DRUGI DEL

Islandija prvi nasprotnik v drugem delu

Foto: EHF EURO

S petkom se za slovensko rokometno reprezentanco začenja drugi (nadaljevalni) del evropskega rokometnega prvenstva. Prvi nasprotnik je reprezentanca Islandija.

Islandska reprezentanca je v prvem delu skupinskega dela osvojila drugo mesto v skupini in v zadnjem krogu proti Madžarski s porazom zapravila možnost, da bi v drugi del prenesla dve točki.

Islandija, ki jo krasi mešanica mladosti in starosti, je na zadnjem prvenstvu osvojila komaj 13. mesto, tokrat pa bo zagotovo osvojila višje mesto. Reprezentanca, ki jo vodi selektor Guðmundur Guðmundsson so največji uspeh v zadnjih dvajsetih letih dosegli s četrtim mestom na evropskem prvenstvu leta 2012 na Švedskem.

Med nosilce lahko štejemo Arona Palmarssona, legendarnega Gudjon Valur Sigurdssona in Alexander Peterssona ter seveda vratar Bjorgvin Pall Gustavssona, ki je v prvem delu nemalokrat v obup spravljal nasprotne igralce. Islandci so sicer na prvih treh srečanjih dosegli 83 zadetkov in jih prejeli 77.

Prva strelca ekipe sta sicer Aron Palmarsson in Alexander Petersson, ki sta dosegla vsak po 14 zadetkov. Vratarja Bjorgvin Pall Gustavsson in Viktor Gisli Hallgrimsson sta skupaj zaustavila 28 strelov in bila 27% uspešna.

Dvoboj z Islandijo bo v petek, 17. januarja 2020 ob 16.00.

          
Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

http://bit.ly/SD-sport-vranjes

Naroči se na E-NOVICE

* indicates required
Advertisement

More in DRUGI DEL