Connect with us

DRUGI DEL

Pajovič Hrvatom nudil dober odpor

Foto: Avstrijska rokometna zveza

Slovenski nekdanji reprezentančni bombarder in zdajšnji selektor avstrijske izbrane vrste na EP 2020 Aleš Pajovič je na prvi tekmi drugega dela proti Hrvaški zabeležil prvi poraz na prvenstvu, a se z našimi južnimi sosedi zelo dobro kosal. Na koncu so pretehtale izkušnje.

Za Pajoviča je letošnje prvenstvo zares posebno. Z Avstrijci se namreč bori na domačih tleh, kar je nedvomno ena izmed večjih prednosti. Skupinski del je končal z odličnimi šestimi točkami in brez poraza ter v drugi del odpotoval z dvema točkama že na uvodu.

V prvi tekmi drugega dela se je udaril s Hrvaško. Slednja ima na prvenstvu zares izjemno veliko število navijačev, zato smo lahko spremljali pravi rokometni spektakel. Hrvati so sicer skozi celotno tekmo držali prednost v svojih rokah. Domačini so nekajkrat celo uspeli nekoliko ogroziti hrvaško prednost, a gostje so v končnici vendarle zadržali vodstvo in slavili s 27:23.

Pri Hrvaški je šestkrat zadel Zlatko Horvat, z enim golom manj sta mu sledila Luka Cindrić ter Domagoj Duvnjak. V vrstah Pajoviča je šestkrat zadel Robert Weber.

Španci in Nemci zanesljivo do zmage

Foto: Nemška rokometna zveza

Drugi del sta odprli Španija in Češka. Branilci naslova so hitro potrdili vlogo favorita tudi na igrišču in na Dunaju slavili z 31:25. Večjih težav ni imela niti Nemčija, ki je z odliko ugnala Beloruse (23:31).

SKUPINA I (DUNAJ):
Četrtek, 16. januarja:
Španija
– Češka 31:25 (14:9)
Fernandez in A. Dujshebaev po 5; Zdrahala 8.

Hrvaška – Avstrija 27:23 (13:8)
Horvat, Duvnjak in Cindrić po 5; Weber 6.

Belorusija – Nemčija 23:31 (11:18)
Kuleš 6; Kastening 6, Weber in Kühn po 4.

 LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

http://bit.ly/SD-sport-vranjes

Naroči se na E-NOVICE

* indicates required
Advertisement

More in DRUGI DEL