Connect with us

SKUPINSKI DEL

Slovenci za uvod ugnali Poljake!

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Slovenija je EP na Švedskem pod taktirko Ljubomirja Vranješa odprla z zmago proti Poljakom in uspešno pričela turnir stare celine.

Slovenski rokometaši so na Švedsko pripotovali v sredo okoli polnoči, po včerajšnjem prespanem dnevu, udobni nastavitvi ter večernem treningu pa so bili popolnoma nared za uvodno pomembno preizkušnjo na EP proti Poljakom.

Ti vedno veljajo za neugodnega tekmeca, a od izjemnih uspehov mineva že več let. Nazadnje so se na turnirjih stare celine izkazali leta 2010 v Avstriji, s četrtim mestom, pred štirimi leti pa slavili bron na SP v Katarju. Med glavnima zvezdnikoma prvenstva se nahajata predvsem krožni napadalec PSG-ja Kamil Szyprak ter Piotr Chrapkowski (Magdeburg).

Prvo tekmo prvenstva so naši fantje odprli odlično, nadaljevali nekoliko skromno, a se vendarle veselili prve zmage na turnirju stare celine.

Uspešen uvod v EP 2020

Ljubomir Vranješ je uspešno pričel EP na Švedskem. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

 Vranješevi varovanci so z agresivno začetno obrambo 6-0 odlično krenili v tekmo in na krilih odlično razpoloženega krilnega dvojca Janc-Cingesar z nekaj protinapadi prišli do vodstva v 7. minuti s 4:1. Naša obramba je delovala povsem čvrsto, napad pa je dobro razigraval Dean Bombač. V nadaljevanju je Poljska prikazala boljšo igro in se z nekaj uspešnimi napadi vrnila med žive. V 28. minuti se je približala na -1 (12:11), na odmor pa so naši fantje odšli s 13:11.

V uvodnih desetih minutah so slovenski fantje imeli kar nekajkrat priložnost za povišanje vodstva na +5, a je v vratih blestel poljski čuvaj mreže. V 40. minuti pa je Janc končno zadel za 18:13. Do konca obračuna so naši fantje mirno diktirali tempo in se veselili zanesljive zmage s 26:23

V nedeljo sledi nova, a hkrati najpomembnejša tekma. Ob 18.15 bo tekmec gostiteljica prvenstva Švedska.

EP V ROKOMETU 2020, 1. krog (SKUPINA F):
Petek, 10. januarja, ob 18.15:
Slovenija
– Poljska 26:23 (13:11)

Slovenija: Ferlin 12 obramb, Kastelic; Blagotinšek 5, Henigman, Marguč, Janc 4, Dolenec 3 (1), Cingesar 2, Cehte, Kodrin 2, Zarabec 2 (1), Horžen, Žabić, Ovniček, Bombač 1, Mačkovšek 5; Selektor: Ljubomir Vranješ.

Poljska: Kornecki 9 obramb, Morawski; Krajewski 4, Sicko 2, Majdzinski 1, Lungowski, Pilitowski 3, Syprzak, Moryto 8 (3), Jarosiewicz 1, Kondratiuk 1, Gebala, Przybylski 1, Bondzior, Dawydzik 2, Chrapkowski.

Ob 20.30:
Švedska – Švica

LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

http://bit.ly/SD-sport-vranjes

Naroči se na E-NOVICE

* indicates required
Advertisement

More in SKUPINSKI DEL