Connect with us

SKUPINSKI DEL

Slovenija zanesljivo preko Švice do prvega mesta v skupini

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Za našimi fanti je zares odlična uvertura v prvenstvo. Na uvodu so ugnali Poljake, v nedeljo pa s fenomenalno predstavo premagali tudi gostitelje Švede in si na stežaj odprli vrata za drugi del prvenstva.

Slovenija zanesljivo preko Švice do prvega mesta v skupini

Varovanci selektorja Ljubomirja Vranješa so malce v krču pričeli s srečanjem, a na drugi strani Švicarji niso blesteli. Kar 10 tehničnih napak na obeh straneh je pomenil rezultat 3:3 po desetih minutah. V naših vratih je še tretjo tekmo blestel Klemen Ferlin (v prvem polčasu 10 obramb in 10 prejetih zadetkov). V napadu pa sta “bila boj” Andy Schmid ter naš Miha Zarabec. A slednji je dosegel več zadetkov in tako so naši v drugi tretjini prvega polčasa povedli z večjo razliko (5:9 v 20. minuti). S tem se je odprla naša igra in fantje so do polčasa napravili pomembno razliko ter na odmor odšli s prednostjo šestih zadetkov (16:10).

V drugem delu je selektor Ljubomir Vranješ na igrišče še poslal igralce ki so igrali v prvem delu (Ferlin, Janc, Zarabec, Blagotinšek), na nasprotni strani (v dresu Švice) pa smo lahko prvič v igri videli slovenskega igralca Nika Tominca (ki ima dvojno državljanstvo). Postopoma je Vranješ priložnost za minutažo ter zadetek dal preostalim igralcem. Prednost kljub temu seveda ni padla, kvečjemu so bili Švicarji še naprej nadigrani. Obenem pa je Ferlin še naprej držal tempo obranjenih strelov. Slovenski rokometaši so nato svojo barko mirno pripeljali do konca in zmagali z rezultatom 29:25.

Naši fantje bodo v Malmo, kjer se bodo odvijali obračuni drugega dela, s seboj prinesli 2 točki in ostajajo v igri za polfinale.

EP V ROKOMETU 2020, 2. krog (SKUPINA F):
Torek, 14. januarja, ob 18.15:
Slovenija
– Švica 29:25 (16:10)

Ob 20.30:
Poljska – Švedska

LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

http://bit.ly/SD-sport-vranjes

Naroči se na E-NOVICE

* indicates required
Advertisement

More in SKUPINSKI DEL