Connect with us

SKUPINSKI DEL

Sodniški par Sok-Lah potuje na EURO 2020!

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Že dalj časa ni bilo velikega moškega rokometnega tekmovanja, na katerem Slovenija ne bi imela sodniškega para. Zdaj sta že redna udeleženca svetovnih in evropskih prvenstev ter olimpijskih iger tudi najboljša slovenska rokometna sodnika Bojan Lah in David Sok.

http://bit.ly/SD-Sport-Anze-Ratajec

Neuradno je bilo to jasno že dalj časa, formalno potrditev pa je stvar dobila z objavo na spletni strani Evropske rokometne zveze (EHF) pred nekaj dnevi. Tam je namreč dostopen seznam 23 sodniških parov, ki bodo sodili skupinski del (Norveška, Avstrija, Švedska), drugi del tekmovanja (Švedska, Avstrija) ter zaključne boje (Švedska).

V prvem delu turnirja stare celine bosta pravico na srečanjih delila tudi Bojan Lah in David Sok, mednarodno uveljavljena slovenska sodnika, ki tako potrjujeta ugled in kakovost njunega dela. Gre za odlično usklajeni sodniški par, potem ko sta zaradi številnih okoliščin slovensko rokometno prvenstvo zapustila Nenad Krstič in Petar Ljubič, ki sta v Londonu leta 2012 sodila celo finale olimpijskih iger.

https://si.gorenje.com/

Na prvenstvu bo nastopila tudi slovenska reprezentanca, in sicer jo čakajo uvodni obračuni v Göteborgu, kjer se bo v skupini F pomerila s Švico, Poljsko ter gostiteljico Švedsko. V nadaljevanju jo ob morebitnem napredovanju čaka drugi del s skupino D (Francija, Norveška, Portugalska, Bosna in Hercegovina) ter skupino E (Danska, Madžarska, Islandija, Rusija). Drugi del bo na sporedu v Malmöju.

Preberite si še:

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

http://bit.ly/SD-sport-vranjes

Naroči se na E-NOVICE

* indicates required
Advertisement

More in SKUPINSKI DEL