Connect with us

SKUPINSKI DEL

Vranješ se je odločil! Na Švedsko brez Lesjaka in Mlakarja

Slovenski rokometaši se bodo na EP v švedski Göteborg odpravili z 18 igralci, s seznama potnikov pa sta danes v dopoldanskih urah odpadla vratar Urban Lesjak ter Žiga Mlakar.

Slovenska izbrana vrsta bo v Skandinavijo odpotovala v sredo popoldne. Na prizorišče prvenstva stare celine bodo odšli krožni napadalci Blaž Blagotinšek, Kristjan Horžen in Igor Žabić, zunanji igralci Dean Bombač, Nejc Cehte, Jure Dolenec, Nik Henigman, Vid Kavtičnik, Borut Mačkovšek, Rok Ovniček in Miha Zarabec, krila Darko Cingesar, Blaž Janc, Tilen Kodrin, Gašper Marguč in Mario Šoštarić ter vratarja Klemen Ferlin in Urh Kastelic.

Vid Kavtičnik bo prevzel kapetansko vlogo. Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Selektor Vranješ ob tem ni odpisal niti Lesjaka in Mlakarja, ki bosta na morebiten vpoklic čakala v domovini. Reprezentanca lahko namreč v vsakem delu evropskega prvenstva – v prvem in drugem delu ter končnici – seže po dveh zamenjavah. Na vsaki tekmi lahko nastopi 16 igralcev.

Odgovorno kapetansko nalogo je Vranješ dodelil Vidu Kavtičniku. Njegov pomočnik bo Jure Dolenec, ki bo trak prevzel v primeru, da prvega na bo v postavi za katero izmed tekem.

Za slovensko vrsto je sicer osem dni priprav. V tem času je odigrala dve pripravljalni tekmi. V petek je v Slovenj Gradcu s 33:28 odpravila Severno Makedonijo, dan za tem v Trbovljah pa visoko, s kar 37:22 še Črno goro. Na obeh tekmah so bile tribune dvorane zasedene do zadnjega kotička. 

Ljubomir Vranješ je na klopi slovenske reprezentance debitiral z zanesljivo zmago proti Makedoncem. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

»Odločitev je bila težka, saj smo imeli nazadnje na pripravah 20 odličnih igralcev. Na evropsko prvenstvo potujemo z 18 igralci. Dve rezervi bomo tako imeli na Švedskem, saj pravila tekom tekmovanja dovoljujejo zamenjave igralcev, dve pa v domovini. Slednji bosta Urban Lesjak in Žiga Mlakar. Na takšno odločitev je vplivala predvsem forma igralcev na reprezentančnih pripravah in v klubskih selekcijah. Precej poudarka bo v naši ekipi namenjenega igri v obrambi, zato je bil tudi to eden od razlogov pri izbori rokometašev,« je dejal Vranješ.

Za uvod s Poljaki

Na uvodu evropskega prvenstva bo Slovenija nastopala v švedskem Göteborgu. V skupini F jo prvi preizkus čaka v petek, ko se bo v dvorani Scandinavium pomerila s Poljsko. V nedeljo 12. januarja sledi obračun s gostitelji Švedi, dva dni za tem pa še s Švicarji. Vse tekme se bodo začele ob 18.15. V drugi del tekmovanja, ki bo potekalo v dobrih 250 kilometrov južno oddaljenem mestu Malmö, bosta napredovali najboljši reprezentanci skupine.

SPISEK REPREZENTANCE ZA EP 2020:
VRATARJI:
 Klemen Ferlin (Celje Pivovarna Laško), Urh Kastelic (Göppingen);
LEVA KRILA: Tilen Kodrin (Celje Pivovarna Laško), Darko Cingesar (Aix);
LEVI ZUNANJI: Borut Mačkovšek (Veszprem), Nik Henigman (MOL Pick Szeged);
SREDNJI ZUNANJI: Dean Bombač (MOL Pick Szeged), Miha Zarabec (THW Kiel), Rok Ovniček (HBC Nantes);
DESNI ZUNANJI: Vid Kavtičnik (Aix), Jure Dolenec (Barcelona), Nejc Cehte (Hannover);
DESNA KRILA: Blaž Janc (PGE VIVE Kielce), Gašper Marguč (Veszprem), Mario Šoštarič (MOL Pick Szeged);
KROŽNI NAPADALCI: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Kristjan Horžen (Celje Pivovarna Laško), Igor Žabić (Wisla Plock).

STROKOVNI ŠTAB: Ljubomir Vranješ – selektor, Uroš Zorman – pomočnik selektorja, Primož Pori – trener za telesno pripravo, Aleš Anžič – trener vratarjev, Uroš Mohorič – direktor reprezentance, Sašo Djurič – zdravnik, Žan Rant Roos – maser, Rudi Slobodnik – maser, Ciril Andoljšek – tehnični vodja, Tim Butkovec – videoanalitik, Goran Cvijić – generalni sekretar, Aljaž Močnik – PR

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

http://bit.ly/SD-sport-vranjes

Naroči se na E-NOVICE

* indicates required
Advertisement

More in SKUPINSKI DEL