Connect with us

SKUPINSKI DEL

Klemen Ferlin: Debitant na prvenstvu, ki pa ni zelenec na rokometnih igriščih

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport
Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Slovenska rokometna reprezentanca je zaključila s prvim delom tekmovanja in se zanesljivo s tremi zmagami uvrstila v nadaljevalni del, kjer jih čaka boj za polfinale.

http://bit.ly/SD-sport-vranjes

Na vseh treh tekmah pa lahko rečemo da je najbolj. Slovenija je v zadnjem času imela pomanjkanje “prvega vratarja” in s tem prvenstvom lahko rečemo da je to rešeno. 30-letni Dolenjec, ki se po tej sezoni prvič odpravlja v tujino (več o tem tukaj) je v treh tekmah zbral 36 obramb in sicer od 95 strelov ter tako imel 38% uspešnost obranjenih strelov.

“Ferlo” kot ga kličejo prijatelji je blestel že na tekmah lige prvakov v dresu Celja Pivovarna Laško, svojo formo pa je prenesel tudi na Švedsko. In recept? “Recept pa je osredotočenost na vsako tekmo posebej, dobra priprava na tekmo in dobra igra v obrambi,” je po zadnji tekmi dejal nekdanji igralec Gorenja in Trima iz Trebnjega.

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Za 192 centimetrov visokega vratarja je to sicer prvo prvenstvo v njegovi rokometni karieri, a na rokometnem trgu ni noben zelenec. Vseeno pa je v formi, ki ga trenutno uvršča na četrto mesto vratarjev na tem prvenstvu in vsekakor ne deluje kot “zelenec”. “Res je, da je to moje prvo veliko tekmovanje, a me zato še toliko bolj veseli, da sem tako dobro začel prvenstvo. Vsak športnik si želi zastopati svojo državo, tako da so se mi sedaj uresničile otroške sanje, ko upaš, da bos nekoč tudi ti del reprezentance.

Ferlinu vsekakor želimo, da svojo formo prenese v nadaljevalni del, kjer jih čakajo še štiri tekme z nasprotniki iz skupine D in E.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

http://bit.ly/SD-sport-vranjes

Naroči se na E-NOVICE

* indicates required
Advertisement

More in SKUPINSKI DEL