Connect with us

SKUPINSKI DEL

Hud udarec za Slovenijo: Videk končal prvenstvo

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Selektor Ljubomir Vranješ je na omenjeni tekmi Kavtičnika prvič na tem prvenstvu uvrstil med 16 izbrancev, a slednji zaradi že omenjenih težav na igrišče nato ni stopil. Švedski strokovnjak nanj na tem Euru ne bo mogel več računati, saj ga predvidoma čaka tritedenska rehabilitacija. Kljub poškodbi bo Kavtičnik ostal z reprezentanco, ji po najboljših močeh pomagal z roba igrišča, obenem pa pod budnim očesom reprezentančne zdravniške in fizioterapevtske službe opravljal terapije.

V slovenski vrsti na mestu desnega zunanjega igralca tako preostajata Jure Dolenec, ki bo ob Kavtičnikovi odsotnosti znova prevzel kapetanski trak, ter Nejc Cehte. Slovenska reprezentanca ima glede na postavo proti Švicarjem v drugem delu evropskega prvenstva na voljo dve menjavi. Vranješ dodatnih rokometašev na Švedsko zaenkrat ne bo vpoklical (na tekmovanju lahko nastopijo vsi igralci, ki so bili uvrščeni na širši seznam z 28 imeni). Kandidata za nastop na prvi tekmi drugega kroga Eura sta tako mladi krožni napadalec Kristjan Horžen ter Gašper Marguč, ki sta omenjeni dvoboj s Švicarji spremljala s tribun. Selektor bo svojo odločitev sporočil v petek zjutraj.

»Na ogrevanju pred tekmo s Švico je pri Vidu Kavtičniku prišlo do poškodbe leve mečne mišice. Po opravljenih preiskavah je postavljena diagnoza delna natrganina leve mečne mišice. Potrebna bo rehabilitacija, ki bo predvidoma trajala tri tedne,« je spregovoril Kavtičnik.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

http://bit.ly/SD-sport-vranjes

Naroči se na E-NOVICE

* indicates required
Advertisement

More in SKUPINSKI DEL