Connect with us

SKUPINSKI DEL

Madžari izločili Dance z EP 2020!

Foto: Madžarska rokometna zveza

Pred dnevi smo videli prvi izpad francoske izbrane vrste v zgodovini evropskih prvenstev po skupinskem delu, po njeni poti pa se bo podala tudi aktualna svetovna prvakinja Danska. Slednja je namreč čakala na končni razplet obračuna med Madžari in Islandci, dobili pa so ga prvi in tako preprečili pot Skandinavcem v drugi del.

Medtem ko so naši rokometaši že včeraj potrdili prvo mesto v skupini F in odlične obete pred pričetkom drugega dela v Malmoju, pa smo danes spremljali zares izjemno napeto bitko o zadnjem potniku, ki se bo pridružil Sloveniji v skupini II.

Islandija je imela pred pričetkom zadnje tekme v skupinskem delu na svojem računu 4 točke in si predčasno zagotovila nadaljevanje prvenstva. Večje težave pa so imeli Danci ter v zadnjem krogu upali na morebiten pozitiven rezultat med Islandci in Madžari. Slednjim je za napredovanje zadoščala vsaj točk, a četa Istvana Gulyasa je prikazala fantastično igro in ugnala Islandce z 18:24.

Danci, ki jim je na domačih tleh lansko leto uspeli pokoriti celoten rokometni svet, se s turnirja stare celine sicer poslavljajo prvič po uvodnem delu. Na EP se jim ni uspelo uvrstiti le enkrat, in sicer leta 1998 v Italijo.

Slovenci z Islandci za uvod drugega dela

Ljubomir Vranješ bo drugi del pričel z dvema točkama prednosti. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Zdaj je po današnjem končnem razpletu skupine E tudi uradno znano, da se bodo naši fantje za uvod drugega dela udarili z Islandijo. Slednja je v prvem kolu presenetila Dance s 30:31, nato zanesljiva ugnala Ruse, a morala priznati premoč Madžarom.

Glavni zvezdnik reprezentance je nedvomno član Barcelon Aron Palmarson, gonilni sili z obilo izkušenj pa sta veterana Gudjon Valur Sigurdsson (PSG) in povratnik v dres z državnim grbom Alexander Petersson (Rhein Neckar Lowen). Obračun med Slovenci in Islandci je na sporedu v petek, ob 18.15.

EP V ROKOMETU 2020 (SKUPINA E):
Islandija – Madžarska 18:24 (12:9)
Palmarsson in Sigurdsson po 4; Banhidi 8, Szita in Boka po 4.

Rusija – Danska 28:31 (15:12)

LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

http://bit.ly/SD-sport-vranjes

Naroči se na E-NOVICE

* indicates required
Advertisement

More in SKUPINSKI DEL