Connect with us

SKUPINSKI DEL

Reprezentanca v Zrečah odslej v polni zasedbi

Foto: RZS

Slovenska moška izbrana vrsta je v Zrečah začela sklepni del priprav na evropsko rokometno prvenstvo, ki se za naše fante prične že prihodnji petek, z obračunom proti Poljakom.

Na začetku drugega dela priprav pod Roglo so se izbrani vrsti pridružili še Dean Bombač, Nejc Cehte, Urban Lesjak, Urh Kastelic in Miha Zarabec. Omenjena peterica je po dogovoru z vodstvom reprezentance prvi ciklus zavoljo klubskih in osebnih obveznosti izpustila.

Šest dni pred odhodom na Švedsko, ki bo letos ob Norveški in Avstriji gostila prvenstvo stare celine, reprezentanca šteje 20 rokometašev, v Skandinavijo jih bo odpotovalo 16.

Miha Zarabec bo na prvenstvu zagotovo veljal za pomemben člen v napadu. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

»Ko prihajaš domov se vedno najde dodatna energija. Vsi smo na priprave prišli pozitivni, z veliko pozitivne energije, ne glede na to, koliko je kdo utrujen zaradi klubskih obveznosti. Konec koncev smo v reprezentanci zato, da nekaj osvojimo. Izgovorov ni. Želim si, da bi vsi ostali zdravi in svoje delo opravili tako, kot se od nas pričakuje,« je prihoda v reprezentanco izjemno vesel Miha Zarabec.

Že jutri sledi uvodna preizkušnja in debi Ljubomirja Vranješa na selektorski klopi, ko se bodo rokometaši v Slovenj Gradcu udarili s Severno Makedonijo, dan kasneje pa sledi še obračun proti Črnogorcem.

SPISEK REPREZENTANCE ZA PRIPRAVE PRED EP 2020:
VRATARJI:
 Klemen Ferlin (Celje Pivovarna Laško), Urban Lesjak (Hannover), Urh Kastelic (Göppingen), Rok Zaponšek (Csurgo);
LEVA KRILA: Tilen Kodrin (Celje Pivovarna Laško), Darko Cingesar (Aix), Simon Razgor (Meškov Brest);
LEVI ZUNANJI: Borut Mačkovšek (Veszprem), Nik Henigman (MOL Pick Szeged), Gregor Potočnik (Csurgo);
SREDNJI ZUNANJI: Dean Bombač (MOL Pick Szeged), Miha Zarabec (THW Kiel), Rok Ovniček (HBC Nantes);
DESNI ZUNANJI: Vid Kavtičnik (Aix), Jure Dolenec (Barcelona), Matic Grošelj (Celje Pivovarna Laško), Nejc Cehte (Hannover), Žiga Mlakar (Wisla Plock);
DESNA KRILA: Blaž Janc (PGE VIVE Kielce), Gašper Marguč (Veszprem), Mario Šoštarič (MOL Pick Szeged);
KROŽNI NAPADALCI: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Kristjan Horžen (Celje Pivovarna Laško), Igor Žabić (Wisla Plock).

STROKOVNI ŠTAB: Ljubomir Vranješ – selektor, Uroš Zorman – pomočnik selektorja, Primož Pori – trener za telesno pripravo, Aleš Anžič – trener vratarjev, Uroš Mohorič – direktor reprezentance, Sašo Djurič – zdravnik, Žan Rant Roos – maser, Rudi Slobodnik – maser, Ciril Andoljšek – tehnični vodja, Tim Butkovec – videoanalitik, Goran Cvijić – generalni sekretar, Aljaž Močnik – PR

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

http://bit.ly/SD-sport-vranjes

Naroči se na E-NOVICE

* indicates required
Advertisement

More in SKUPINSKI DEL