Connect with us

SKUPINSKI DEL

Vzdušje v ekipi odlično, selektor zadovoljen

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Slovenski rokometaši so v nedeljo zaključili prvi ciklus priprav pred začetkom EP na Švedskem, Norveškem in v Avstriji. Selektor Ljubomir Vranješ je seznam kandidatov za prvenstvo zmanjšal na dvajset, s celotnim štabom pa je izjemno zadovoljen nad prvim delom priprav.

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Vranješ je s seznama 24 rokometašev prečrtal Roka Zaponška, Gregorja Potočnika, Simona Razgorja ter Matica Grošlja. V prihodnosti je v tej zasedbi zares veliko potenciala, zato se za prihodnost slovenskega rokometa ni potrebno bati. V četrtek, 2. januarja se bodo soigralcem pridružili še Dean Bombač, Nejc Cehte, Urban Lesjak, Urh Kastelic ter Miha Zarabec.

»Prvi vtisi so pozitivni. Igralci so se na treningih resnično trudili po najboljših močeh. Njihove energije, volje in pozitivnosti skozi nasmehe ne moreš spregledati,« zadovoljstva ni skrival Ljubomir Vranješ.

Ob vnovičnem snidenju bo slovensko vrsto do začetka evropskega prvenstva ločilo osem dni. Do tedaj se bodo Vranješevi izbranci dvakrat predstavili tudi na domačih tleh. V petek 3. januarja se bo ob 19. uri v Slovenj Gradcu po robu postavila Severni Makedoniji, dan za tem pa ob 17.30 v trboveljski dvorani Polaj še Črni gori.

»Sem optimist! Fantje, ki po prvem ciklusu zapuščajo priprave, so na treningih prikazali obilico volje in individualno napredovali, kar je meni in Urošu Zormanu resnično v veselje. Za prihodnost slovenske reprezentance je to zagotovo odlično,« je dodal Vranješ.

Dolenec: Švedi od nas niso boljši!

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Eden izmed najizkušenejših v slovenski moški izbrani vrsti je Jure Dolenec, sicer član Barceloni. 31-letni Škofjeločan je zadovoljen z izbiro novega selektorja, hkrati pa prvenstvo pričakuje zelo optimistično.

»Vsako tekmo bomo morali biti stoodstotni. Švedi kot domačini naj bi bili na papirju najtežji nasprotniki v tej skupini. A ko pogledam švedsko reprezentanco po imenih, ne vidim, da bi bili boljši nasprotnik od nas. To povem čisto brez problema. Igrajo doma, kar bo neki plus za njih, a želeli bi se boriti za prvo mesto v skupini, kar bi nas zelo približalo končnemu cilju,« je povedal Dolenec.

SPISEK REPREZENTANCE ZA PRIPRVE PRED EP 2020:
VRATARJI:
 Klemen Ferlin (Celje Pivovarna Laško), Urban Lesjak (Hannover), Urh Kastelic (Göppingen), Rok Zaponšek (Csurgo);
LEVA KRILA: Tilen Kodrin (Celje Pivovarna Laško), Darko Cingesar (Aix), Simon Razgor (Meškov Brest);
LEVI ZUNANJI: Borut Mačkovšek (Veszprem), Nik Henigman (MOL Pick Szeged), Gregor Potočnik (Csurgo);
SREDNJI ZUNANJI: Dean Bombač (MOL Pick Szeged), Miha Zarabec (THW Kiel), Rok Ovniček (HBC Nantes);
DESNI ZUNANJI: Vid Kavtičnik (Aix), Jure Dolenec (Barcelona), Matic Grošelj (Celje Pivovarna Laško), Nejc Cehte (Hannover), Žiga Mlakar (Wisla Plock);
DESNA KRILA: Blaž Janc (PGE VIVE Kielce), Gašper Marguč (Veszprem), Mario Šoštarič (MOL Pick Szeged);
KROŽNI NAPADALCI: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Kristjan Horžen (Celje Pivovarna Laško), Igor Žabić (Wisla Plock).

STROKOVNI ŠTAB: Ljubomir Vranješ – selektor, Uroš Zorman – pomočnik selektorja, Primož Pori – trener za telesno pripravo, Aleš Anžič – trener vratarjev, Uroš Mohorič – direktor reprezentance, Sašo Djurič – zdravnik, Žan Rant Roos – maser, Rudi Slobodnik – maser, Ciril Andoljšek – tehnični vodja, Tim Butkovec – videoanalitik, Goran Cvijić – generalni sekretar, Aljaž Močnik – PR

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

http://bit.ly/SD-sport-vranjes

Naroči se na E-NOVICE

* indicates required
Advertisement

More in SKUPINSKI DEL