Connect with us

SKUPINSKI DEL

Z Vranješem začetek misije Švedska 2020

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Slovenska moška članska izbrana vrsta je včeraj v Zlatorogu opravila prvi trening v okviru priprav na januarsko EP 2020, danes pa se ji je v Zrečah pridružil še novopečeni selektor Ljubomir Vranješ. Na današnji novinarski konferenci je napovedal osredotočen boj za glavni cilj – Tokio 2020.

Prvi ciklus reprezentančnih priprav na EP 2020 bo sestavljalo 18 reprezentančnih kandidatov. Po koncu novoletnih praznikov se bodo zasedbi priključili še Urban Lesjak, Urh Kastelic, Simon Razgor, Miha Zarabec, Dean Bombač in Nejc Cehte, kateri so do božiča imeli klubske obveznosti.

Sredi popoldneva je nato prvič tudi v živo stopil pred sedmo silo, po novinarski konferenci, na kateri mu je dobrodošlico izrekel tudi predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac, pa že odhitel na trening, na katerem se je začel podrobneje spoznavati s svojimi varovanci.

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

»Čaka nas veliko dela. A vidim pripravljenost za trdo delo na vseh straneh. Igralci so motivirani, vsaj tako jim vidim v očeh. Reprezentanca ima velik potencial za rast, zato sem se tudi odločil, da sprejmem ta izziv. Vidim, kaj bi se dalo napraviti s temi igralci. Imam veliko volje in motiv,« je spregovoril Vranješ.

Prvi trening je minil v piljenju obrambnih taktičnih zamisli, čez nekaj dni pa ekipo čaka že delo v napadu. Generalko pred odhodom na Švedsko bodo rokometaši opravili v petek ob 19. uri v Slovenj Gradcu proti Severni Makedoniji ter dan kasneje ob 17.30 v trboveljski dvorani Polaj proti Črnogorcem.

Na Švedskem za uvod proti Poljakom

Blaž Janc bo na prvenstvu veljal za enega izmed glavnih adutov reprezentance. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

V švedski Göteborg, kjer bo Slovenija začela nastope na svojem 12. evropskem prvenstvu, se bo Slovenija podala 8. januarja. Uvodni obračun v skupini F jo čaka dva dni za tem, ko se bo v dvorani Scandinavium pomerila s Poljsko. V nedeljo 12. januarja sledi obračun s gostitelji Švedi, dva dni za tem pa še s Švicarji. Vse tekme se bodo začele ob 18.15. V drugi del tekmovanja, ki bo potekalo v dobrih 250 kilometrov južno oddaljenem mestu Malmö, bosta napredovali najboljši reprezentanci skupine.

SPISEK REPREZENTANCE ZA PRIPRVE PRED EP 2020:
VRATARJI:
 Klemen Ferlin (Celje Pivovarna Laško), Urban Lesjak (Hannover), Urh Kastelic (Göppingen), Rok Zaponšek (Csurgo);
LEVA KRILA: Tilen Kodrin (Celje Pivovarna Laško), Darko Cingesar (Aix), Simon Razgor (Meškov Brest);
LEVI ZUNANJI: Borut Mačkovšek (Veszprem), Nik Henigman (MOL Pick Szeged), Gregor Potočnik (Csurgo);
SREDNJI ZUNANJI: Dean Bombač (MOL Pick Szeged), Miha Zarabec (THW Kiel), Rok Ovniček (HBC Nantes);
DESNI ZUNANJI: Vid Kavtičnik (Aix), Jure Dolenec (Barcelona), Matic Grošelj (Celje Pivovarna Laško), Nejc Cehte (Hannover), Žiga Mlakar (Wisla Plock);
DESNA KRILA: Blaž Janc (PGE VIVE Kielce), Gašper Marguč (Veszprem), Mario Šoštarič (MOL Pick Szeged);
KROŽNI NAPADALCI: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Kristjan Horžen (Celje Pivovarna Laško), Igor Žabić (Wisla Plock).

STROKOVNI ŠTAB: Ljubomir Vranješ – selektor, Uroš Zorman – pomočnik selektorja, Primož Pori – trener za telesno pripravo, Aleš Anžič – trener vratarjev, Uroš Mohorič – direktor reprezentance, Sašo Djurič – zdravnik, Žan Rant Roos – maser, Rudi Slobodnik – maser, Ciril Andoljšek – tehnični vodja, Tim Butkovec – videoanalitik, Goran Cvijić – generalni sekretar, Aljaž Močnik – PR

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

http://bit.ly/SD-sport-vranjes

Naroči se na E-NOVICE

* indicates required
Advertisement

More in SKUPINSKI DEL