Connect with us

SKUPINSKI DEL

Vranješ skrčil seznam na 20 rokometašev

Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Ljubomir Vranješ je po koncu včerajšnjega, zadnjega treninga v letošnjem koledarskem letu skrčil število kandidatov za prihajajoče evropsko prvenstvo na 20. V četrtek, ko se začne drugi del prvenstva, v Zrečah ne bomo videli Gregorja Potočnika, Roka Zaponška, Matica Grošlja ter Simona Razgorja.

Miha Zarabec bo nedvomno eden izmed glavnih Vranješevih adutov na Švedskem. Foto: Slavko Kolar/ŠD Šport

Izmed igralcev, ki so se na pripravah mudili od minulega četrtka, se je Šved na slovenski klopi odločil, da bo v novem letu treninge nadaljeval brez vratarja Roka Zaponška ter zunanjih igralcev Gregorja Potočnika in Matica Grošlja.

Preostali petnajsterici se bo pridružilo še pet rokometašev, ki so prvi del priprav po dogovoru z vodstvom reprezentance izpustili zaradi klubskih in osebnih obveznosti. Drugi dan leta 2020 si bodo z novim selektorjem v roke tako segli Dean Bombač, Nejc Cehte, Urban Lesjak, Urh Kastelic in Miha Zarabec, ne pa tudi Simon Razgor.

Simon Razgor letos nosi pomembno vlogo pri beloruskem Meškovu, a vendarle je konkurenca na levem krilu v reprezentanci prevelika. Foto: SEHA liga

Za levokrilnega igralca beloruskega Meškova je bilo sprva predvideno, da se reprezentančnim pripravam zavoljo osebnih zadržkov ravno tako priključi v drugem ciklusu, a se je Vranješ odločil, da v konkurenci z Darkom Cingesarjem in Tilnom Kodrinom na pripravah zadrži slednja.

Konec tedna na Koroškem in v Trbovljah

Ob vnovičnem snidenju bo slovensko vrsto do začetka evropskega prvenstva ločilo osem dni. Do tedaj se bodo Vranješevi izbranci dvakrat predstavili tudi na domačih tleh. V petek 3. januarja se bo ob 19. uri v Slovenj Gradcu po robu postavila Severni Makedoniji, dan za tem pa ob 17.30 v trboveljski dvorani Polaj še Črni gori.

SPISEK REPREZENTANCE ZA DRUGI DEL PRIPRAV V ZREČAH PRED EP 2020:
VRATARJI:
 Klemen Ferlin (Celje Pivovarna Laško), Urban Lesjak (Hannover), Urh Kastelic (Göppingen);
LEVA KRILA: Tilen Kodrin (Celje Pivovarna Laško), Darko Cingesar (Aix);
LEVI ZUNANJI: Borut Mačkovšek (Veszprem), Nik Henigman (MOL Pick Szeged);
SREDNJI ZUNANJI: Dean Bombač (MOL Pick Szeged), Miha Zarabec (THW Kiel), Rok Ovniček (HBC Nantes);
DESNI ZUNANJI: Vid Kavtičnik (Aix), Jure Dolenec (Barcelona), Nejc Cehte (Hannover), Žiga Mlakar (Wisla Plock);
DESNA KRILA: Blaž Janc (PGE VIVE Kielce), Gašper Marguč (Veszprem), Mario Šoštarič (MOL Pick Szeged);
KROŽNI NAPADALCI: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Kristjan Horžen (Celje Pivovarna Laško), Igor Žabić (Wisla Plock).

STROKOVNI ŠTAB: Ljubomir Vranješ – selektor, Uroš Zorman – pomočnik selektorja, Primož Pori – trener za telesno pripravo, Aleš Anžič – trener vratarjev, Uroš Mohorič – direktor reprezentance, Sašo Djurič – zdravnik, Žan Rant Roos – maser, Rudi Slobodnik – maser, Ciril Andoljšek – tehnični vodja, Tim Butkovec – videoanalitik, Goran Cvijić – generalni sekretar, Aljaž Močnik – PR

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

http://bit.ly/SD-sport-vranjes

Naroči se na E-NOVICE

* indicates required
Advertisement

More in SKUPINSKI DEL